Πόσα εικονίδια απαριθμεί το desktop του υπολογιστή σας ή του laptop? Εγώ μέτρησα 77 απόψε. Πολλά, για μια οθόνη 10 ιντσών, δε νομίζετε?

Για πολλούς από εμάς το desktop είναι η εύκολη λύση αποθήκευσης οποιουδήποτε αρχείου. Ακόμη κι αν θέλουμε κάτι για πολύ λίγη ώρα, το αποθηκεύουμε στο desktop. Με αποτέλεσμα να έχουμε σε αυτό το χώρο ανάμικτα τα πράγματα που θέλουμε, χρειαζόμαστε, δουλεύουμε καθημερινά, αλλά και τόσα άλλα που έχουμε ξεχάσει την ύπαρξή τους. Ας το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν!

5 γρήγορα βήματα για το ξεκαθάρισμα του desktop

1. Καταρχάς αφαίρεσε οποιαδήποτε ρύθμιση έχεις στα εικονίδια του desktop, να σταματήσει να τα μαζεύει όλα αριστερά για παράδειγμα. Άφησέ τα ελεύθερα, έτσι ώστε μόλις ξεκινήσεις να σβήνεις εικονίδια, τα υπόλοιπα να μένουν στη θέση τους.

2. Άρχισε από τα αριστερά και δες ποια εικονίδια δεν ανοίγεις σχεδόν ποτέ. Εκεί λογικά θα βρίσκονται προγράμματα, εφαρμογές, και άλλα τέτοια, που πιθανότατα δεν τα χρειάζεσαι όλα ιδιαίτερα. Αν μάλιστα είναι συντομεύσεις που δε χρησιμοποιείς διέγραψε τις αμέσως. Ναι, στον κάδο ανακύκλωσης. Ρίξε μια ματιά σε όσα έμειναν, μήπως χρειάζεται να διαγράψεις κι άλλα. Προς το παρόν μην ασχολείσαι με το να σουλουπώσεις τα εικονίδια που έχουν μείνει σκόρπια εδώ κι εκεί. Άφησέ τα έτσι σκόρπια.

3. Φτιάξε ένα νέο φάκελο με το όνομα Διάφορα εκεί ακριβώς που είσαι, στο ναό των εικονιδίων. Γράψε το Διάφορα με κεφαλαία, αν τα υπόλοιπα τα έχεις γραμμένα με μικρά. Να ξεχωρίζει μέσα στο πλήθος.

4. Πιάσε τώρα ένα ένα τα υπόλοιπα εικονίδια, είτε οριζόντια είτε κάθετα, αφού έχεις ξεσκαρτάρει όλη την αριστερή πλευρά. Για μένα πάντα οριζόντια δουλεύει καλύτερα. Εδώ έχεις τρεις επιλογές: είτε διαγράφεις το επόμενο εικονίδιο, είτε το βάζεις στη θέση του, είτε το στέλνεις στο φάκελο Διάφορα που μόλις πριν δημιούργησες. Βάζεις δηλαδή τις φωτογραφίες στο φάκελο φωτογραφιών, τυχόν τραγούδια στο φάκελο με τη μουσική σου, και πάει λέγοντας. Αν δεν είσαι σίγουρος αυτή τη στιγμή για κάποια εικονίδια αν τα χρειάζεσαι ή όχι, μην τα σβήσεις, αλλά βάλτα στο φάκελο Διάφορα. Κάνε τον παραπάνω διαχωρισμό με όλα τα εικονίδια, στα γρήγορα.

5. Τακτοποίησε τα εικονίδια που έμειναν. Αυτά που έχουν μείνει σκόρπια εδώ κι εκεί, είναι αυτά που θα κρατήσεις τελικά στο desktop σου. Αυτά τα λίγα και καλά. Βάλε τα σε μια σειρά. Φτιάξε τα όπως θέλεις να τα βρεις αύριο το πρωί. Προτείνω να τα ομαδοποιήσεις – έχεις χώρο για μικρές ομάδες: πάνω δεξιά, κάτω δεξιά, στο κέντρο, απλά με κάποια απόσταση μεταξύ τους, για να διευκολύνεις το μάτι στην επόμενη αναζήτηση.

Και πώς θα το συντηρήσεις? Από εδώ και στο εξής αποθήκευε κάθε νέο αρχείο απευθείας στη θέση του. Αν δεν ξέρεις ποια είναι αυτή, τότε έστω προσωρινά αποθήκευσε το στο φάκελο Διάφορα. Επίσης, ό,τι δευτεροκλασάτης σημασίας είχες συνηθίσει να αποθηκεύεις εδώ κι εκεί στην επιφάνεια εργασίας, τα αποθηκεύεις κι αυτά στο φάκελο Διάφορα εξαρχής. Τουλάχιστον έτσι θα είναι συγκεντρωμένα όλα τα διάφορα σε ένα φάκελο, και το desktop σου θα παραμείνει απλό και όμορφο.

 

Δείτε επίσης: