Γρήγορη εισαγωγή: Αρχικά είχα σκοπό αυτή η λίστα με τα Top 20 να είναι σε ένα άρθρο, αλλά αποφάσισα ότι σπάζοντάς τα σε ξεχωριστά άρθρα θα μου έδινε τη δυνατότητα να επικεντρωθώ λίγο περισσότερο στο καθένα. Έτσι, παρουσιάζω την λίστα μου με τα Top 20 τρικ παρακίνησης.

Κάποιοι άνθρωποι μου έγραψαν ότι πρέπει να είμαι αφοσιωμένος για να πετύχω κάποιους από τους στόχους που έχω βάλει: άσκηση, ολιγάρκεια, οργάνωση, υγιεινή διατροφή, κτλ. Βασικά, δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος εκ φύσεως “αφοσιωμένος”… όλα είναι θέμα κινήτρων. Μπορείς να πετύχεις οτιδήποτε αν παρακινήσεις αρκετά τον εαυτό σου.

Κόλπο παρακίνησης #5: Οπτικοποίησε τον στόχο σου καθαρά, σε καθημερινή βάση, για τουλάχιστον 5-10 λεπτά.

Παρόμοια με το Κόλπο Παρακίνησης #17 (Βάλε μία φωτογραφία του στόχου σου κάπου που να φαίνεται), το σκεπτικό είναι να έχεις στο μυαλό σου μια ξεκάθαρη εικόνα από το επιτυχημένο αποτέλεσμα του στόχου σου.

Διάσημοι αθλητές το χρησιμοποιούν αυτό, με μεγάλη επιτυχία. Βασικά, το χρησιμοποιούσα κι εγώ για να με βοηθήσει στην προπόνηση και να ολοκληρώσω τον προηγούμενο Δεκέμβρη τον μαραθώνιο που είχα βάλει στόχο.

Το κλειδί: οπτικοποίησε με μεγάλη λεπτομέρεια το αποτέλεσμα που θέλεις να έχεις. Κλείσε τα μάτια σου, και σκέψου πώς ακριβώς θα είναι αυτό το επιτυχημένο αποτέλεσμα για σένα, τι αίσθηση θα έχει, τι μυρωδιά, τι γεύση, τι ήχο. Πού βρίσκεσαι όταν γίνεσαι επιτυχημένος? Πώς είσαι? Τι φοράς? Σχημάτισε μία εικόνα στο μυαλό σου, όσο το δυνατόν πιο καθαρή.

Για παράδειγμα, έχω έναν στόχο να ενισχύσω την προπόνησή μου μία-δυο φορές τη βδομάδα για το υπόλοιπο αυτού του χρόνου. Αλλά στην ουσία, στόχος μου δεν είναι η προπόνηση… αυτός είναι ο δρόμος για τον στόχο μου. Στόχος μου είναι να γίνω πιο δυνατός. Δε θέλω να δείχνω σαν τον Arnold, ή να δείχνω τεράστιος με οποιοδήποτε τρόπο. Αλλά θα ήθελα να είμαι λίγο περισσότερο μυώδης, και να ενδυναμώσω την μέση μου, έτσι ώστε να μπορώ να είμαι πιο δυνατός στο τρέξιμο και στο τρίαθλο. Νομίζω ότι θα με κάνει επίσης να αισθανθώ καλύτερα για τον εαυτό μου. Όταν οπτικοποιώ αυτό τον στόχο, βλέπω πώς θα φαίνομαι όταν ολοκληρώσω επιτυχώς το πρόγραμμα ενδυνάμωσής μου, και πώς θα αισθάνομαι για τον εαυτό μου.

Αυτό είναι πολύ ισχυρό κίνητρο, και παρόλο που μπορεί να φαίνεται κάπως ανόητο, σου προτείνω να κλείσεις τα μάτια σου και να το κάνεις αμέσως τώρα, για τουλάχιστον λίγα λεπτά. Μπορείς να το κάνεις εικόνα? Τώρα, το επόμενο βήμα είναι το εξής: κάντο κάθε μέρα. Τουλάχιστον για λίγα λεπτά τη μέρα. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να συνεχίσεις να είσαι παρακινημένος για μεγάλο διάστημα.

Δες την επιτυχία σου, και κάνε την πραγματικότητα.

Top 20

#20

#19

#18

#17

#16

#15

#14

#13

#12

#11

#10

#9

#8

#7

#6

#5

#4

#3

#2

#1