Γρήγορη εισαγωγή: Αρχικά είχα σκοπό αυτή η λίστα με τα Top 20 να είναι σε ένα άρθρο, αλλά αποφάσισα ότι σπάζοντάς τα σε ξεχωριστά άρθρα θα μου έδινε τη δυνατότητα να επικεντρωθώ λίγο περισσότερο στο καθένα. Έτσι, παρουσιάζω την λίστα μου με τα Top 20 τρικ παρακίνησης.

Κάποιοι άνθρωποι μου έγραψαν ότι πρέπει να είμαι αφοσιωμένος για να πετύχω κάποιους από τους στόχους που έχω βάλει: άσκηση, ολιγάρκεια, οργάνωση, υγιεινή διατροφή, κτλ. Βασικά, δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος εκ φύσεως “αφοσιωμένος”… όλα είναι θέμα κινήτρων. Μπορείς να πετύχεις οτιδήποτε αν παρακινήσεις αρκετά τον εαυτό σου.

Κόλπο παρακίνησης #20: Παρακολούθησε την πρόοδό σου.

Πριν λίγες ημέρες έγραψα ένα άρθρο για το πώς έφτιαξα ένα πρόγραμμα για να παρακολουθώ την πορεία καθενός από τους στόχους μου. Αυτό το πρόγραμμα δεν είναι μόνο για να ξέρω πως τα πάω. Είναι για να με παρακινεί να μένω στους στόχους μου. Αν είμαι επιμελής στο να ελέγχω το πρόγραμμά μου κάθε μέρα, και να βάζω τελείες ή “x”, τότε θα θέλω να είμαι βέβαιος ότι θα το γεμίσω με τελείες. Θα σκεφτώ “καλό είναι να το κάνω αυτό σήμερα, αν θέλω να το μαρκάρω με τελεία”. Βασικά αυτό είμαι μια μικρή παρακίνηση, αλλά, πίστεψέ με, βοηθάει. Κάποιοι προτιμούν να χρησιμοποιούν χρυσά αστέρια. Άλλοι χρησιμοποιούν τους Στόχους του Joe. Όπως κι αν το κάνεις, παρακολούθησε την πρόοδό σου, και άσε τον εαυτό σου να υπερηφανευτεί λίγο κάθε φορά που παίρνεις έναν καλό βαθμό.

Βέβαια, θα έχεις και κάποιους κακούς βαθμούς στο πρόγραμμά σου. Δεν πειράζει. Μην αφήσεις λίγους κακούς βαθμούς να σε σταματήσουν από το να συνεχίσεις. Αντ’ αυτού, πάλεψε για να πάρεις καλούς βαθμούς την επόμενη φορά.

Με τον καιρό, αν επιμείνεις με αυτό το εργαλείο παρακίνησης, θα αρχίσεις να παίρνεις πολλούς καλούς βαθμούς. Και αυτό είναι ένα από τα ωραιότερα συναισθήματα στον κόσμο.

Top 20

#20

#19

#18

#17

#16

#15

#14

#13

#12

#11

#10

#9

#8

#7

#6

#5

#4

#3

#2

#1