Γρήγορη εισαγωγή: Αρχικά είχα σκοπό αυτή η λίστα με τα Top 20 να είναι σε ένα άρθρο, αλλά αποφάσισα ότι σπάζοντάς τα σε ξεχωριστά άρθρα θα μου έδινε τη δυνατότητα να επικεντρωθώ λίγο περισσότερο στο καθένα. Έτσι, παρουσιάζω την λίστα μου με τα Top 20 τρικ παρακίνησης.

Κάποιοι άνθρωποι μου έγραψαν ότι πρέπει να είμαι αφοσιωμένος για να πετύχω κάποιους από τους στόχους που έχω βάλει: άσκηση, ολιγάρκεια, οργάνωση, υγιεινή διατροφή, κτλ. Βασικά, δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος εκ φύσεως “αφοσιωμένος”… όλα είναι θέμα κινήτρων. Μπορείς να πετύχεις οτιδήποτε αν παρακινήσεις αρκετά τον εαυτό σου.

Κόλπο παρακίνησης #19: Συγκρατήσου.

Όταν αρχίζω ένα νέο πρόγραμμα άσκησης ή οποιοδήποτε νέο στόχο, πραγματικά, γίνομαι πολύ ανυπόμονος. Αναστατώνομαι, και ο ενθουσιασμός μου δεν έχει όρια. Νομίζω ότι μπορώ να κάνω τα πάντα. Δεν παίρνει πολύ μέχρι να καταλάβω ότι τελικά υπάρχουν περιορισμοί, και τότε είναι που ο ενθουσιασμός μου αρχίζει να πέφτει.

Κάτι πολύ σημαντικό που έμαθα, είναι πως όταν έχεις τόση πολλή ενέργεια στην αρχή του προγράμματος, και θέλεις να πέσεις με τα μούτρα, ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΟΥ. Μην αφήνεις τον εαυτό σου να κάνει όλα όσα θέλεις να κάνεις. Κάνε μόνο το 50-75% από αυτό που θέλεις να κάνεις. Και κάνε ένα σχέδιο δράσης που αυξάνεις σιγά σιγά με τον καιρό. Για παράδειγμα, αν θέλω να πάω για τρέξιμο, μπορεί στην αρχή να σκεφτώ ότι μπορώ να τρέξω 3 χιλιόμετρα. Αλλά αντί να αφήσω τον εαυτό μου να το κάνει, ξεκινώ με το να τρέξω μόνο ένα χιλιόμετρο. Όσο κάνω αυτό το χιλιόμετρο, λέω στον εαυτό μου ότι μπορώ να κάνω και παραπάνω! Αλλά δεν τον αφήνω να το κάνει. Μετά από αυτή την προπόνηση, θα περιμένω με ανυπομονησία την επόμενη προπόνηση, όπου θα αφήσω τον εαυτό μου να κάνει 1,5 χιλιόμετρο. Συγκρατώ αυτή την ενέργεια, την χαλιναγωγώ. Έτσι ώστε να μπορώ να την φτάσω ακόμη παραπέρα.

Αυτό έχει επίσης το πλεονέκτημα ότι δεν αφήνω τον εαυτό μου να τραυματιστεί ή να εξαντληθεί. Πάντως, το υπόσχομαι, αν συγκρατήσεις τον εαυτό σου, η επιθυμία σου να συνεχίσεις απλά μεγαλώνει.

Top 20

#20

#19

#18

#17

#16

#15

#14

#13

#12

#11

#10

#9

#8

#7

#6

#5

#4

#3

#2

#1