Γρήγορη εισαγωγή: Αρχικά είχα σκοπό αυτή η λίστα με τα Top 20 να είναι σε ένα άρθρο, αλλά αποφάσισα ότι σπάζοντάς τα σε ξεχωριστά άρθρα θα μου έδινε τη δυνατότητα να επικεντρωθώ λίγο περισσότερο στο καθένα. Έτσι, παρουσιάζω την λίστα μου με τα Top 20 τρικ παρακίνησης.

Κάποιοι άνθρωποι μου έγραψαν ότι πρέπει να είμαι αφοσιωμένος για να πετύχω κάποιους από τους στόχους που έχω βάλει: άσκηση, ολιγάρκεια, οργάνωση, υγιεινή διατροφή, κτλ. Βασικά, δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος εκ φύσεως “αφοσιωμένος”… όλα είναι θέμα κινήτρων. Μπορείς να πετύχεις οτιδήποτε αν παρακινήσεις αρκετά τον εαυτό σου.

Κόλπο παρακίνησης #18: Γίνε μέλος σε μία ομάδα είτε στο Internet είτε εκτός, για να σε παρακινήσει και να μείνεις επικεντρωμένος.

Όταν ξεκίνησα να τρέχω, πάνω από ένα χρόνο τώρα, έγινα μέλος σε κάποια διαφορετικά forum, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, σε διαφορετικές ιστοσελίδες, όπως είναι το Men’s Health, το Runner’s World, το Cool Running, και η ομάδα τρεξίματος στο About.com. Το ίδιο είχα κάνει κι όταν έκοβα το κάπνισμα.

Κάθε φορά που γινόμουν μέλος σε ένα forum, με βοηθούσε να μένω στην πορεία μου. Όχι μόνο γνώρισα ένα σωρό κόσμο που είτε περνούσε ό,τι περνούσα κι εγώ, είτε τα είχε περάσει ήδη, αλλά είχα να δώσω και αναφορά για την πρόοδό μου (και τις αποτυχίες μου) όσο προχωρούσα. Ήταν εκεί για να με συμβουλεύσουν, για ηθική υποστήριξη, για να με βοηθήσουν να συνεχίσω όταν εγώ ήθελα να σταματήσω.

Τώρα, υπάρχουν πολλές τέτοιες ομάδες και παρόμοια forum εκεί έξω, που το καθένα έχει τις δικές του προσωπικότητες. Μην φοβηθείς απλά να μπεις (αφού διαβάσεις τις Συχνές Ερωτήσεις) και να πεις γεια, να συστηθείς, και να κάνεις τις δικές σου ερωτήσεις. Γράψε για την πρόοδό σου. Αν έχεις προβλήματα, πες το, και ζήτα βοήθεια. Συνέχισε, και θα εξακολουθεί να σε παρακινεί όλο αυτό.

Υπάρχουν επίσης και ομάδες εκτός Internet, για διάφορους στόχους – από το τρέξιμο μέχρι τη διακοπή του καπνίσματος, τη διακοπή του αλκοόλ, και άλλα. Ψάξε αν υπάρχει τέτοια ομάδα στην περιοχή σου και πάρτους ένα τηλέφωνο. Θα μπορούσε να γίνει κι ένας συνδυασμός με ομάδες εντός και εκτός Internet.

Top 20

#20

#19

#18

#17

#16

#15

#14

#13

#12

#11

#10

#9

#8

#7

#6

#5

#4

#3

#2

#1