Γρήγορη εισαγωγή: Αρχικά είχα σκοπό αυτή η λίστα με τα Top 20 να είναι σε ένα άρθρο, αλλά αποφάσισα ότι σπάζοντάς τα σε ξεχωριστά άρθρα θα μου έδινε τη δυνατότητα να επικεντρωθώ λίγο περισσότερο στο καθένα. Έτσι, παρουσιάζω την λίστα μου με τα Top 20 τρικ παρακίνησης.

Κάποιοι άνθρωποι μου έγραψαν ότι πρέπει να είμαι αφοσιωμένος για να πετύχω κάποιους από τους στόχους που έχω βάλει: άσκηση, ολιγάρκεια, οργάνωση, υγιεινή διατροφή, κτλ. Βασικά, δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος εκ φύσεως “αφοσιωμένος”… όλα είναι θέμα κινήτρων. Μπορείς να πετύχεις οτιδήποτε αν παρακινήσεις αρκετά τον εαυτό σου.

Κόλπο παρακίνησης #17: Βάλε μία φωτογραφία του στόχου σου κάπου που να φαίνεται – κοντά στο γραφείο σου ή πάνω στο ψυγείο σου, για παράδειγμα.

Το να οπτικοποιήσεις τον στόχο σου, πως ακριβώς πιστεύεις δηλαδή ότι θα είναι όταν τον έχεις πετύχει, είτε πρόκειται για οικονομικό στόχο, όπως το να ταξιδέψεις στη Ρώμη ή να χτίσεις το σπίτι των ονείρων σου, είτε πρόκειται για στόχο στην  φυσική σου κατάσταση, όπως το να κάνεις έναν μαραθώνιο ή να αποκτήσεις επίπεδο στομάχι, είναι μεγάλη παρακίνηση και ένας από τους καλύτερους τρόπους να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου.

Βρες μία φωτογραφία από ένα περιοδικό ή από το Internet και βάλτη κάπου που να μπορείς να την βλέπεις όχι μόνο κάθε μέρα, αλλά και κάθε ώρα αν γίνεται. Βάλτην να εμφανίζεται πρώτη πρώτη όταν ανοίγεις τον υπολογιστή σου. Χρησιμοποίησε την δύναμη της όρασής σου για να μείνεις εστιασμένος σε αυτόν το στόχο. Γιατί αυτή η εστίαση είναι που θα σε παρακινεί ακόμη και μακροπρόθεσμα.

Άλλες παρόμοιες ιδέες: Φτιάξε τη δική σου αφίσα παρακίνησης. Φτιάξε ένα ωραίο λεύκωμα με αποκόμματα από φωτογραφίες ή δικές σου ζωγραφιές για κάθε σου στόχο. Ή χρησιμοποίησε ένα βραχιόλι, ή κάποιο άλλο αξεσουάρ, σαν υπενθύμιση του στόχου σου.

Top 20

#20

#19

#18

#17

#16

#15

#14

#13

#12

#11

#10

#9

#8

#7

#6

#5

#4

#3

#2

#1