Γρήγορη εισαγωγή: Αρχικά είχα σκοπό αυτή η λίστα με τα Top 20 να είναι σε ένα άρθρο, αλλά αποφάσισα ότι σπάζοντάς τα σε ξεχωριστά άρθρα θα μου έδινε τη δυνατότητα να επικεντρωθώ λίγο περισσότερο στο καθένα. Έτσι, παρουσιάζω την λίστα μου με τα Top 20 τρικ παρακίνησης.

Κάποιοι άνθρωποι μου έγραψαν ότι πρέπει να είμαι αφοσιωμένος για να πετύχω κάποιους από τους στόχους που έχω βάλει: άσκηση, ολιγάρκεια, οργάνωση, υγιεινή διατροφή, κτλ. Βασικά, δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος εκ φύσεως “αφοσιωμένος”… όλα είναι θέμα κινήτρων. Μπορείς να πετύχεις οτιδήποτε αν παρακινήσεις αρκετά τον εαυτό σου.

Κόλπο παρακίνησης #16: Βρες έναν παρτενέρ για τις προπονήσεις σου ή κάποιον που να ακολουθείτε τον ίδιο στόχο.

Το να παρακινείσαι μόνος σου είναι δύσκολο. Αλλά αν βρεις κάποιον με παρόμοιους στόχους (το τρέξιμο, τη διατροφή, τα οικονομικά κτλ), δες αν θα ήθελε να είναι ο παρτενέρ σου σε αυτό. Ή γίνε παρτενέρ του συντρόφου σου, των αδερφών σου, ή του καλύτερού σου φίλου σε οποιουσδήποτε στόχους προσπαθούν να πετύχουν. Δεν χρειάζεται να κυνηγάτε τους ίδιους στόχους – αρκεί να ωθείτε και να ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλο να πετύχει.

Για παράδειγμα, η γυναίκα μου κι εγώ γίναμε “συνέταιροι” στους στόχους μας. Ορίζει ο καθένας μας τους κορυφαίους στόχους της χρονιάς, και κάνουμε εβδομαδιαίες συναντήσεις για να ορίσουμε τους μηνιαίους στόχους μας, τους εβδομαδιαίους, και για να κάνουμε μια ανασκόπηση της προόδου μας για την περασμένη εβδομάδα (ή για τον περασμένο μήνα, στο τέλος κάθε μήνα). Συνεχώς υπενθυμίζουμε, ενθαρρύνουμε, πουσάρουμε και ανταμοίβουμε ο ένας τον άλλο. Είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να μένεις σε καλό δρόμο.

Επίσης έχω έναν παρτενέρ για τις προπονήσεις μου. Τρέχω με την γυναίκα μου τις περισσότερες φορές, αλλά κάνω επίσης ποδήλατο και κολύμπι με έναν φίλο μου, τον Patrick. Είμαστε και οι δύο αρχάριοι στην κολύμβηση, και είναι καλό να έχω κάποιον στο επίπεδo μου. Είναι πιο έμπειρος στην ποδηλασία, πράγμα που είναι μια χαρά, γιατί μπορεί να μου μάθει τα βασικά όσο κάνουμε ποδήλατο μαζί.

Το να έχεις έναν παρτενέρ στην προπόνηση ή κάποιον που να ακολουθείτε τους ίδιους στόχους είναι υπέροχη ιδέα, γιατί δεν έχεις να απαντήσεις μόνο στον εαυτό σου – πρέπει να απαντήσεις και σ’ αυτόν τον άλλο άνθρωπο. Είναι πιο πιθανό να κολλήσεις με την προπόνησή σου ή τον στόχο σου αν έχεις κάποιον να συναντήσεις. Κανείς δεν θέλει να στήνει κάποιον, ούτε να φαίνεται κακός στα μάτια των άλλων.

Top 20

#20

#19

#18

#17

#16

#15

#14

#13

#12

#11

#10

#9

#8

#7

#6

#5

#4

#3

#2

#1