Γρήγορη εισαγωγή: Αρχικά είχα σκοπό αυτή η λίστα με τα Top 20 να είναι σε ένα άρθρο, αλλά αποφάσισα ότι σπάζοντάς τα σε ξεχωριστά άρθρα θα μου έδινε τη δυνατότητα να επικεντρωθώ λίγο περισσότερο στο καθένα. Έτσι, παρουσιάζω την λίστα μου με τα Top 20 τρικ παρακίνησης.

Κάποιοι άνθρωποι μου έγραψαν ότι πρέπει να είμαι αφοσιωμένος για να πετύχω κάποιους από τους στόχους που έχω βάλει: άσκηση, ολιγάρκεια, οργάνωση, υγιεινή διατροφή, κτλ. Βασικά, δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος εκ φύσεως “αφοσιωμένος”… όλα είναι θέμα κινήτρων. Μπορείς να πετύχεις οτιδήποτε αν παρακινήσεις αρκετά τον εαυτό σου.

Κόλπο παρακίνησης #15: Απλά ξεκίνα.

Είναι κάτι μέρες που δεν έχεις διάθεση να ανοίξεις την πόρτα και να πας για τρέξιμο, ή να ασχοληθείς με τον προϋπολογισμό σου, ή οτιδήποτε τέλος πάντων υποτίθεται ότι πρέπει να κάνεις εκείνη την ημέρα για τον στόχο σου. Λοιπόν, αντί να σκέφτεσαι πόσο δύσκολο είναι, και πόσο θα σου πάρει, πες στον εαυτό σου ότι απλά πρέπει να ξεκινήσεις.

Έχω σαν κανόνα (τον οποίο δεν επινόησα ο ίδιος) ότι απλά πρέπει να βάλω τα αθλητικά μου παπούτσια και να κλείσω την πόρτα πίσω μου. Μετά από αυτό, όλα κυλούν μια χαρά. Απλά φαντάζει δύσκολο όσο κάθεσαι στο σπίτι σου και αισθάνεσαι κουρασμένος μόνο και μόνο που σκέφτεσαι το τρέξιμο. Άπαξ και ξεκινήσεις, ποτέ δεν είναι όσο δύσκολο νόμιζες. Αυτή η συμβουλή για εμένα δουλεύει κάθε φορά.

Top 20

#20

#19

#18

#17

#16

#15

#14

#13

#12

#11

#10

#9

#8

#7

#6

#5

#4

#3

#2

#1