Γρήγορη εισαγωγή: Αρχικά είχα σκοπό αυτή η λίστα με τα Top 20 να είναι σε ένα άρθρο, αλλά αποφάσισα ότι σπάζοντάς τα σε ξεχωριστά άρθρα θα μου έδινε τη δυνατότητα να επικεντρωθώ λίγο περισσότερο στο καθένα. Έτσι, παρουσιάζω την λίστα μου με τα Top 20 τρικ παρακίνησης.

Κάποιοι άνθρωποι μου έγραψαν ότι πρέπει να είμαι αφοσιωμένος για να πετύχω κάποιους από τους στόχους που έχω βάλει: άσκηση, ολιγάρκεια, οργάνωση, υγιεινή διατροφή, κτλ. Βασικά, δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος εκ φύσεως “αφοσιωμένος”… όλα είναι θέμα κινήτρων. Μπορείς να πετύχεις οτιδήποτε αν παρακινήσεις αρκετά τον εαυτό σου.

Κόλπο παρακίνησης #13: Δώσε χρόνο. Να είσαι υπομονετικός.

Το ξέρω, είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις. Αλλά το πρόβλημα με πολλούς από εμάς είναι ότι περιμένουμε γρήγορα αποτελέσματα. Νομίζω φταίει η κουλτούρα μας, που θέλουμε να τα έχουμε όλα γρήγορα, να μας δίνουν άμεση ευχαρίστηση. Θέλουμε μία δίαιτα που θα μας δώσει αποτελέσματα σε 2 εβδομάδες. Θέλουμε να κάνουμε άσκηση και να έχουμε επίπεδο στομάχι σε 4 εβδομάδες. Θέλουμε να βγούμε από τα χρέη μέσα σε 2 μήνες και θέλουμε να βγούμε σε σύνταξη σε λίγα χρόνια.

Όταν σκέφτεσαι τους στόχους σου, σκέψου μακροπρόθεσμα. Αν θέλεις να χάσεις βάρος, μπορεί να δεις κάποιες απώλειες βάρους στην αρχή, αλλά θα πάρει πολύ καιρό να χάσεις τα υπόλοιπα. Αν θέλεις να τρέξεις έναν μαραθώνιο, δεν θα μπορέσεις να το κάνεις εν μία νυκτί. Αν δεν δεις σύντομα τα αποτελέσματα που θέλεις, μην τα παρατήσεις …δώστου χρόνο. Στο μεταξύ, άσε τον εαυτό σου να χαρεί με την πρόοδο σου ως τώρα, και με την ικανότητα σου να μένεις στους στόχους σου. Τα αποτελέσματα θα έρθουν αν δώσεις χρόνο.

Για παράδειγμα, η απώλεια βάρους μου γίνεται όλο και πιο αργά από όταν έχασα τα 10 πρώτα κιλά. Νομίζω ότι έπαιρνα πάρα πολλές θερμίδες. Μπορεί ακόμη να παίρνω πολλές, αλλά έχω κόψει τα γλυκά, κι έχω αυξήσει την άσκηση, με την προπόνηση που κάνω για το τρίαθλο. Τώρα νομίζω ότι χάνω βάρος (ή λίπος) πάλι, με αργό ρυθμό. Δεν ζυγίζομαι συνέχεια, αλλά ο κόσμος συχνά μου κάνει τέτοια σχόλια. Το θέμα είναι ότι ακόμη είμαι μακριά από το στόχο μου να έχω επίπεδο στομάχι… αλλά ξέρω πως αν του δώσω χρόνο, θα το πετύχω.

Top 20

#20

#19

#18

#17

#16

#15

#14

#13

#12

#11

#10

#9

#8

#7

#6

#5

#4

#3

#2

#1