Αυτό είναι λοιπόν. Μετά από τόσο καιρό αναμονής φτάνουμε στο Νο.1, στο καλύτερο από τα Top 20 κόλπα παρακίνησης…

Κάποιοι άνθρωποι μου έγραψαν ότι πρέπει να είμαι αφοσιωμένος για να πετύχω κάποιους από τους στόχους που έχω βάλει: άσκηση, ολιγάρκεια, οργάνωση, υγιεινή διατροφή, κτλ. Βασικά, δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος εκ φύσεως “αφοσιωμένος”… όλα είναι θέμα κινήτρων. Μπορείς να πετύχεις οτιδήποτε αν παρακινήσεις αρκετά τον εαυτό σου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτή η σειρά φτάνει στο τέλος της, και αύριο θα κάνω μία σύνοψη και των 20 κόλπων παρακίνησης.

Κόλπο παρακίνησης #1: Να σκέφτεσαι πάντα θετικά. Πνίξε όλες τις αρνητικές σκέψεις.

Ίσως δεν μπορώ να τονίσω αυτή την τεχνική παρακίνησης όσο της πρέπει. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι υπάρχει μία κινητήρια δύναμη που με βοήθησε να καταφέρω όλα όσα έχω πετύχει μέχρι τώρα: και αυτή είναι η δύναμη της θετικής σκέψης.

Το ξέρω πως ακούγεται τετριμμένο. Έχω υπάρξει κυνικός όπως εσείς, και ξέρω πώς ακούγομαι όταν το λέω αυτό. Μακάρι να μπορούσα να σταματήσω να ακούγομαι έτσι – λέω όμως την αλήθεια. Και μένω εμβρόντητος κάθε φορά που μπαίνει η θετική σκέψη σε εφαρμογή.

Ας πάρω το τρέξιμο ως παράδειγμα. Έχουν υπάρξει πολλές φορές που ήθελα να τα παρατήσω. Αλλά εδώ είναι το θέμα: όταν αισθάνεσαι αυτές τις αρνητικές σκέψεις να σου έρχονται στο κεφάλι, πνίξτες αμέσως! Αυτές οι αρνητικές σκέψεις θα σε υπερνικήσουν αν δεν τις υπερνικήσεις εσύ, και δεν πρόκειται ποτέ να πετύχεις τον στόχο σου έτσι. Να λοιπόν τι έκανα: απέκτησα επίγνωση των αρνητικών σκέψεων, και τις κράτησα στην άκρη. Είπα στον εαυτό μου: ”Επ! Μην κάνεις τέτοιες σκέψεις! Μπορείς να το κάνεις αυτό!” Και συνέχισα να λέω στον εαυτό μου ότι μπορούσα να το κάνω, και αυτή η αισιοδοξία απλά πολλαπλασιαζόταν ώσπου έτρεχα πιο γρήγορα από πριν και δεν σκεφτόμουν πια να σταματήσω.

Έλεγχε τις σκέψεις σου. Έχε επίγνωση αυτού του διαλόγου που γίνεται μέσα σου. Όλοι μιλάμε στους εαυτούς μας, πολύ, αλλά δεν έχουμε πάντα επίγνωση αυτών των σκέψεων. Άρχισε να ακούς. Αν ακούς αρνητικές σκέψεις, σταμάτησέ τις, διώξτες, και αντικατέστησέ τις με θετικές σκέψεις.

Το να σκέφτεσαι θετικά μπορεί να έχει απίστευτη δύναμη. Έχει χρησιμοποιηθεί από πολλούς επιτυχημένους ανθρώπους, και μόλις πρόσφατα ανακάλυψα την αστείρευτη προοπτική που έχει. Κι ενώ όλα τα κόλπα παρακίνησης που έχω παραθέσει σε αυτό το site λειτουργούν πολύ καλά, θα είναι 10 φορές πιο ισχυρά αν τα συνδυάσεις με τη θετική σκέψη. Ίσως χίλιες φορές πιο ισχυρά.

Top 20

#20

#19

#18

#17

#16

#15

#14

#13

#12

#11

#10

#9

#8

#7

#6

#5

#4

#3

#2

#1