Σύντομη εισαγωγή: Αυτό είναι από τη σειρά των κορυφαίων κόλπων παραγωγικότητας – μικρές συμβουλές που είναι σχεδιασμένες να σε κάνουν πιο παραγωγικό. Στο τέλος της σειράς θα τα συνοψίσω όλα μαζί σε ένα άρθρο.

Κόλπο παραγωγικότητας #3: Κάνε πρώτα τις δύσκολες δουλειές.

Ξέρεις ποιες είναι αυτές… Τι είναι αυτό που όλο αναβάλεις ενώ ξέρεις ότι πρέπει να γίνει? Κάποιες φορές όταν αναβάλεις πράγματα, καταλήγει να μη χρειάζεται να τα κάνεις πια. Κάποιες φορές όμως είναι πράγματα που απλά πρέπει να τα κάνεις. Αυτές είναι οι δύσκολες δουλειές σου λοιπόν.

Κάντες στο ξεκίνημα της μέρας σου, πρώτο πράγμα το πρωί.

Συνεχίζεις να αναβάλεις εκείνη την αναφορά που πρέπει να γράψεις? Ξεκίνα την πρώτο πράγμα πρωί πρωί. Θα είναι μεγάλη ανακούφιση να την τελειώσεις.

Αν δεν είσαι σίγουρος ποιες δουλειές είναι αυτές, απλά κάνε ένα γρήγορο σκανάρισμα στις λίστες με τα πράγματα που πρέπει να κάνεις: ποιο βρίσκεται εκεί μέσα για το μεγαλύτερο διάστημα? Το εντόπισες, ωραία. Είναι κάτι που πραγματικά πρέπει να κάνεις? Αν ναι, κάνε αυτό πρώτα απ’ όλα.

Τελειώνοντας μια από αυτές τις δύσκολες δουλειές από το πρωί, φεύγει ένα μεγάλο βάρος από τις πλάτες σου και σου δίνει μια ψυχολογική ώθηση να προχωρήσεις τη μέρα σου.

Μόνο όταν έχεις τελειώσει τα δύσκολα θα πρέπει να επιτρέψεις στον εαυτό σου να κάνει τα πιο χαλαρά (emails ή blogs!). Μετά, κάνε μια διακοπή να πάρεις μια ανάσα από τη δύσκολη δουλειά που μόλις τελείωσες, και ευχαριστήσου το συναίσθημα ευτυχίας και ανακούφισης.

 

Top 10 κόλπα παραγωγικότητας

Δείτε επίσης: