Σύντομη εισαγωγή: Αυτό είναι από τη σειρά των κορυφαίων κόλπων παραγωγικότητας – μικρές συμβουλές που είναι σχεδιασμένες να σας κάνουν πιο παραγωγικούς. Στο τέλος της σειράς θα τα συνοψίσω όλα μαζί σε ένα άρθρο.

Κόλπο παραγωγικότητας #10: Φροντίστε τα ΠΣΠ της ημέρας σας από νωρίς.

Τα Πιο Σημαντικά Πράγματα της ημέρας σας – τα πράγματα που πρέπει να φέρετε εις πέρας εκείνη τη μέρα – θα πρέπει να είναι σε προτεραιότητα σε σχέση με οτιδήποτε άλλο. Βέβαια, όλοι μας ξέρουμε ότι προκύπτουν φωτιές κατά τη διάρκεια της μέρας, μας διακόπτουν τηλεφωνήματα, emails, κόσμος που πηγαινοέρχεται σε εμάς, νέες απαιτήσεις που θα βάλουν στην άκρη τα σχέδια που είχαμε κάνει. Αν αναβάλλετε τα ΠΣΠ σας για αργότερα μέσα στην ημέρα, θα καταλήξετε μάλλον να μην τα κάνετε.

Πριν ελέγξετε τα emails σας ή τα blogs ή πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο το πρωί, προγραμματίστε τη μέρα σας και ξεκινήστε με το πρώτο σας ΠΣΠ. Μην αφήσετε οτιδήποτε άλλο να αποσπάσει την προσοχή σας, και δουλέψτε σερί μέχρι να τελειώσετε το πρώτο σας ΠΣΠ. Ορίστε! Τώρα έχετε ολοκληρώσει τουλάχιστον ένα πράγμα. Τώρα, κάντε ένα 10λεπτο διάλειμμα, και αν το αντέχετε, ξεκινήστε το δεύτερο ΠΣΠ σας.

Προσπαθήστε, πριν προχωρήσετε σε οτιδήποτε άλλο, να ολοκληρώσετε και τα τρία ΠΣΠ σας (ή το 1, τα 2, τα 4 που έχετε ορίσει – αλλά όχι περισσότερα από αυτά). Αν μπορείτε να το κάνετε αυτό, η υπόλοιπη μέρα σας θα είναι παιχνιδάκι!

 

Top 10 κόλπα παραγωγικότητας

Δείτε επίσης: