Πριν από πολύ λίγες μέρες, μέσα από το άρθρο Το όνειρο μου, μετέφερα μια ανησυχία για τη δουλειά που έκανα για 9 χρόνια σε μεγάλη εταιρία – ανησυχία βασικά για το αν μπορώ/θέλω να συνεχίσω την ίδια δουλειά, και ότι έρχεται μαζί: γρήγοροι ρυθμοί ζωής, να βλέπω την οικογένεια μου πολύ λίγο μέσα στην ημέρα, να αφομοιώνω ένα νέο κάθε φορά όγκο πληροφοριών στη δουλειά και να γεμίζει το μυαλό μου, να μένει πολύ λίγος χώρος για άλλα πράγματα, και ακόμη λιγότερος για ηρεμία και δημιουργία.

Εξέφρασα την επιθυμία μας να μετακινηθούμε οικογενειακώς σε ένα μέρος έξω από την Αθήνα. Ένα μέρος που οι 5 λόγοι να την κάνεις για εκεί έρχονται και δένουν μια χαρά.

Επιλέξαμε έναν ούτε πολύ μικρό αλλά ούτε και πολύ μεγάλο προορισμό – πιο εξοχή πάντως. Η Αθήνα είναι σε πολλά πράγματα ανυπόφορη. Αναγνωρίζω ότι έχει κάποια καλά, αλλά πολλά άλλα θα τα άλλαζα ευχαρίστως.

Γι’ αυτό λοιπόν και το εγχείρημα στη Ζάκυνθο. Έχω πάρει τον δρόμο προς το όνειρο μου. Το να ξετυλιχτεί αυτό εδώ το blog σε επαγγελματική μου δραστηριότητα είναι ένας στόχος για τον οποίο δουλεύω καθημερινά πια.

Και να σκεφτείτε ότι πριν έναν χρόνο δεν ήξερα καν τι γίνεται με blogs, blogging, bloggers. Άρχισα να το ψάχνω όταν η αρχική ιδέα που είχα φαινόταν όλο και πιο ενδιαφέρουσα. Mας αρέσει η ιδέα με τον άντρα μου να δουλεύουμε στο σπίτι μέσω Internet. Να μεγαλώσουμε το παιδάκι μας με περισσότερο χρόνο και οι 2 μαζί του, και οι 3 μας μαζί. Έψαξα και διάβασα αρκετά γύρω από το θέμα, και αφού απέρριψα ανθρώπους που έταζαν διάφορα για το πώς θα βγάλεις λεφτά από το Internet, κατέληξα στον Yaro Starak και το Blog Mastermind. Ένα ολοκληρωμένο και εφαρμόσιμο πρόγραμμα που δεν φανταζόμουν ποτέ ότι υπάρχει.

Lifestyle freedom λοιπόν ο τίτλος του ονείρου μου, όπως εύστοχα αναφέρει και ο Yaro Starak. Ελευθερία κινήσεων, συμπεριλαμβανομένης και της δουλειάς σου. Ιδανικό? Ναι, για εμένα τουλάχιστον είναι φοβερή παρακίνηση. Απλά πρέπει να σου ταιριάζει και να σου αρέσει το αντικείμενο που διαλέγεις. Εδώ έρχεται ο Leo Babauta και με αντιπροσωπεύει σε πάρα πολλά σημεία του blog του, που με τη σειρά μου προσπαθώ να σας μεταδώσω. Η παρακίνηση είναι και λίγο κολλητική.

Το γράψιμο είναι το πάθος μου. Το γράψιμο που έχει θετική επιρροή στον κόσμο που το παρακολουθεί – και χαίρομαι που μου το μεταφέρετε ήδη κάποιοι αναγνώστες. Απλές συμβουλές που πολλές φορές ναι, τις έχουμε όλοι μας σκεφτεί, αλλά χρειαζόμαστε παρακίνηση και παρέα. Παρέα μπορούμε να δούμε κάποια πράγματα καλύτερα απ’ ότι μπορεί να δει ο καθένας μόνος του. Άρα, μείνετε μαζί μου!

Κάθε φορά που κάνει κάποιος εγγραφή στο Newsletter αυτού του blog (δωρεάν) για να λαμβάνει τα νέα όταν ανεβαίνουν, να ξέρετε ότι με φέρνει πιο κοντά στο όνειρο μου!

 

Φόρμα Εγγραφής

Συμπληρώστε το e-mail σας: