Είμαστε αυτό που κάνουμε επανειλημμένα. Άρα, η τελειότητα δεν είναι μία πράξη, αλλά μία συνήθεια.

Αριστοτέλης

 

Η ζωή είναι απλή, αλλά έχουμε την τάση να την κάνουμε περίπλοκη. Το zenhabits.gr είναι ένα blog που απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να βρουν την απλότητα στο καθημερινό χάος που ζούμε. Nα ξεκαθαρίσουμε, κι εγώ μαζί, τη σαβούρα και να επικεντρωθούμε στο τι είναι σημαντικό. Να δημιουργήσουμε κάτι αξιοθαύμαστο. Να βρούμε την ευτυχία.

Σε αυτό το blog θα βρείτε:

  • Άρθρα για τις Συνήθειές μας, παλιές και νέες, που μπορούν να μας αλλάξουν τη ζωή. Που θα μας φτάσουν στη δική μας τελειότητα, όπως ωραία ξεκαθάρισε παραπάνω ο Αριστοτέλης.
  • Άρθρα για τους Στόχους & τα Κίνητρα που θα μας κάνουν να κυνηγήσουμε τη ζωή που θέλουμε. Ας είμαστε ειλικρινείς: αν δε σκέφτεσαι τους στόχους σου, δε θα τους δεις ποτέ να γίνονται πραγματικότητα. Αν δεν κάνεις τίποτα για τους στόχους σου, τότε είναι απλά ευχές. Και θέλεις κίνητρα, για να μην τα παρατήσεις. Θα ξεκινήσουμε με μικροπράγματα πάντως – να μάθουμε και πώς δουλεύει αυτό.
  • Άρθρα για τα Οικονομικά & την Οικογένεια. Πώς να φέρνουμε και τα δυο βόλτα, αλλά και να περνάμε καλά μέσα στην οικογένεια – γιατί στην καθημερινότητα μας μάλλον το ξεχνάμε. Όσο για τα οικονομικά, χωρίς να γίνεται κάποια τρομερή οικονομική ανάλυση εδώ, θα μοιραστούμε απλές συμβουλές για να φέρουμε υγεία στα οικονομικά μας.
  • Και τώρα που είπα υγεία, έχουμε την κατηγορία Υγεία & Φυσική Κατάσταση. Κυρίως για όσους έχουν φτάσει στο σημείο να ακούσουν τι ζητάει το σώμα τους.
  • Άρθρα για την Ευτυχία και την Απλότητα. Εδώ τα πράγματα είναι απλά. Και θέλουμε να τα κρατήσουμε έτσι. Όταν καταφέρουμε να είμαστε ευτυχισμένοι μέσα από τα απλά πράγματα, ποιος μας πιάνει!
  • Άρθρα για την Παραγωγικότητα & την Οργάνωση, γιατί για να έχουμε χρόνο & όρεξη για όλα τα παραπάνω, θα πρέπει λίγο να οργανωθούμε.

 

Νέοι στο zenhabits?

Αν μόλις αρχίσατε να ψαχουλεύετε το zenhabits.gr, και δεν ξέρετε ποιο από όλα τα άρθρα του Αρχείου να πρωτοδιαβάσετε, ξεκινήστε εδώ.

Μου αρέσει να κάνω τη ζωή σας εύκολη!

Θέλετε περισσότερους λόγους από αυτόν για να εγγραφείτε στο blog? Ορίστε 8 λόγοι να εγγραφείτε στο zenhabits.gr.

 

[fb-optin-form]

 

Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε στο blog μας χρησιμοποιώντας το αγαπημένο σας feed reader μέσω αυτού του link – RSS.

Αν δεν έχετε ιδέα τι είναι το RSS διαβάστε αυτό – Τι είναι το RSS feed και πώς μπορώ να λαμβάνω RSS feeds ενός site.

 

Πίσω από το zenhabits.gr

Βούλα Σούφη - ΖάκυνθοςΤο όνομά μου είναι Βούλα Σούφη, είμαι παντρεμένη με ένα παιδάκι, ζω στη Ζάκυνθο (πρόσφατα μετακομίσαμε εδώ από την Αθήνα), και μου αρέσει να κάνω όνειρα για τη ζωή μου και να προσπαθώ να τα φτάσω. Για περισσότερα, διαβάστε την ιστορία μου.

Έχετε Facebook? Ακολουθήστε με!

 

 

 

 

Γιατί “zenhabits”?

Το blog αυτό βασίζεται στο zenhabits.net, ένα από τα 25 καλύτερα blogs του 2009 + 2010 και 50 καλύτερα sites του 2011 παγκοσμίως, με περισσότερους από 1 εκατομμύριο αναγνώστες. Ο τίτλος zenhabits περιγράφει τη φιλοσοφία του blog με απλά λόγια και τον κράτησα ατόφιο. Για να κάνεις οποιεσδήποτε αλλαγές στη ζωή σου, μεγάλες και μικρές, χρειάζεται να υιοθετήσεις κάποιες καλές συνήθειες. Χρειάζεται καθημερινή εξάσκηση. Το ζεν έρχεται να σου υπενθυμίσει να ζεις απλά, να είσαι συγκεντρωμένος και γαλήνιος όσο κάνεις το ταξίδι σου, να είσαι στο παρόν.

Ο Leo Babauta, δημιουργός του zenhabits.net, αποτελεί τη μεγαλύτερη έμπνευση για μένα. Είναι ένας απλός άνθρωπος, πατέρας έξι παιδιών, που ζει τη ζωή του όπως περιγράφω παραπάνω. Αποφασίζοντας να κάνει κάποιες αλλαγές στη ζωή του είδε ότι μπορεί να τις καταφέρει μόνο υιοθετώντας καλές συνήθειες. Τον εκτιμώ και τον ευχαριστώ που πολλές φορές μου δείχνει το δρόμο, και τον τρόπο σε ότι θέλω να κάνω.

 

Και επειδή δεν είμαι μόνη μου εδώ,

να μου γράφετε τα σχόλια σας, κάτω από τα άρθρα. Τι σας αρέσει, τι δε σας αρέσει. Τι σας παρακίνησε. Αν βάλατε στόχους, και ποια είναι η πρόοδος σας. Χρειάζομαι και το δικό σας feedback.

Εξωτερικευτείτε..