Ο Leo Babauto με ποδήλατοΟ Leo Babauta είναι ο δημιουργός του zenhabits.net. Είναι ένας απλός άνθρωπος, παντρεμένος με έξι παιδιά, και ζει στο San Francisco. Ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια να κάνει κάποιες βασικές αλλαγές στη ζωή του, και από τότε έχει πετύχει πολλά, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι δεν είχε ενδιάμεσα και αποτυχίες. Αυτές τις εμπειρίες του, καθώς και τις σκέψεις του μας μεταφέρει μέσα από το blog του, zenhabits.net, το οποίο είναι ένα από τα 25 καλύτερα blogs παγκοσμίως, με πάνω από 250.000 αναγνώστες.

Κόβοντας το κάπνισμα, που ήταν η πρώτη μεγάλη αλλαγή, έμαθε πολλά για το πώς είναι να αλλάζεις συνήθειες και να φτάνεις τους στόχους σου. Αυτή του η επιτυχία σε κάτι που θεωρούσε πολύ δύσκολο, αποτέλεσε την έμπνευση για όλες τις επόμενες αλλαγές στη ζωή του. Η επιτυχία, όπως λέει, φέρνει επιτυχία, αν την εκμεταλλευτείς.

Ξεκίνησε λοιπόν να τρέχει, να ξυπνάει νωρίς το πρωί, να οργανώνεται, να ελέγχει τα οικονομικά του, να μειώνει το χρέος του, να απλουστεύει τη ζωή του, να είναι ολιγαρκής,να ξεκαθαρίζει τη σαβούρα, να τρώει υγιεινά, να χάνει βάρος, να πηγαίνει στη δουλειά με το ποδήλατο, και διάφορα άλλα που θα δούμε στην πορεία.

Leo BabautaΜπορεί να ακούγονται πολλά, και όντως είναι πολλά αυτά που κατάφερε, αλλά δεν έγιναν όλα με μιας. Αναλύοντας την κάθε επιτυχία του, και μαθαίνοντας από αυτήν, ήταν σε θέση να καταφέρνει κάθε νέα πρόκληση, και μάλιστα με όλο και μεγαλύτερο ενθουσιασμό.

Φυσικά και δεν είναι τέλειος, όπως λέει και ο ίδιος, αλλά είναι πολύ βασικό ότι δεν άφησε όποιες αποτυχίες να τον σταματήσουν. Έχει ακόμη δρόμο στις αλλαγές που έχει θέσει στον εαυτό του, αλλά κοιτώντας πίσω στο τι έχει καταφέρει, δηλώνει ιδιαίτερα ευχαριστημένος. Και πώς να μην είναι άλλωστε μετά από τέτοια βήματα?

Πως τα έχει καταφέρει όλα αυτά? Με απλές μεθόδους, πράγματα που θα συναντήσουμε σε αυτό το blog, και πράγματα που ακόμη μαθαίνει να τελειοποιεί, και πιθανόν κάποια να μην τα καταφέρει και ποτέ.Γιατί επέλεξε τον τίτλο Zen Habits? Πολύ απλά γιατί αυτές οι δύο λέξεις περιγράφουν τη φιλοσοφία του blog του με συνοπτικό τρόπο.

Είμαστε σε ένα ταξίδι, χωρίς προορισμό, μας λέει, και μας προτρέπει να τον ακολουθήσουμε. Μέσα από αυτή τη διαδρομή, μαζί, θα πετύχουμε πολλά, και θα περάσουμε καλά.