…και θέλει να του ευχηθείτε! Αλήθεια, πώς άρχισε όλο αυτό?

Το Δεκέμβριο του 2010 μπήκε μέσα μου το μικρόβιο να ασχοληθώ επαγγελματικά με το blogging. Ήμουν σε μια φάση της ζωής μου που είχα χρόνο να σκεφτώ, και δεν ήθελα να τον αφήσω ανεκμετάλλευτο. Ήταν η ευκαιρία μου να βάλω κάτω τα πράγματα, να τα δω από τη μια, να τα δω από την άλλη, και να ονειρευτώ πώς θα ήθελα να είναι η ζωή μου λίγα χρόνια μετά.

Έχοντας γεννήσει λίγους μήνες πριν την κόρη μου, ήμουν σε άδεια μητρότητας, και σε αναμονή να επιστρέψω στη δουλειά που ήμουν τα τελευταία 9 χρόνια. Παιρνώντας κάποιο χρόνο – όχι πολύ – στο Internet, και διαβάζοντας διάφορα blogs, αγαπημένα και μη, άρχισα να νιώθω ότι το blogging θα μπορούσε να γίνει η δουλειά των ονείρων μου. Μου άρεσε να γράφω από μικρή, και η επικοινωνία με τον κόσμο πάντα με γοήτευε.

Ξεκίνησα τότε να ψάχνω όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν τα blogs τόσο διαφορετικά μεταξύ τους. Βρήκα τις εύκολες λύσεις που μπορούσα να στήσω ένα blog μόνη μου σε χρόνο dt, αλλά ως γνωστή τελειομανής, τις απέρριψα για ένα σωρό λόγους. Συνέχισα να ψάχνω (όποιος ψάχνει, βρίσκει!) και βρήκα πώς θα μπορούσε το blog μου να γίνει όπως το σκέφτομαι. Επειδή όμως δεν ήθελα να μπλεχτώ με τα τεχνικά και να τρώω όλες τις ελεύθερες ώρες μου προσπαθώντας να στήσω το καθετί (εγώ να γράφω ήθελα! και να μιλάω με τον κόσμο), αποφάσισα να το κάνω outsource. Και το έκανα outsource… indoors. Η δουλειά, μετά από συνέντευξη, δώθηκε στον άντρα μου! 🙂 Με θέληση και αποφασιστικότητα να μάθει ότι χρειάζεται για να φτιάξουμε ιντερνετικά κάτι δικό μας.

Και κάπως έτσι αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε. Παράλληλα με τις δουλειές μας (έτσι λέγαμε τότε), να τρέχουμε και ένα blog που σιγά σιγά θα το στήνουμε όλο και καλύτερα, που μέσα από τα λάθη μας και τα σωστά, θα μαθαίνουμε και θα το φέρνουμε όλο και πιο πολύ στα μέτρα μας. Βήμα βήμα.

Όταν βάλεις κάτω το μυαλό σου και ξετυλίξεις τις ιδέες σου, και – πριν αναλάβεις δράση – αποδεχτείς ότι θα κάνεις μικρά βήματα, το ένα μετά το άλλο, όλα γίνονται.

Θέλαμε να μάθουμε τα πάντα γύρω από το blogging, και αποφασίσαμε να επενδύσουμε σε ένα πρόγραμμα που θα μας έδινε όλες τις απαντήσεις στα ερωτήματα μας, και όλες εκείνες τις κατευθύνσεις για να δούμε το blog μας να αναπτύσσεται σωστά. Επιλέξαμε το Blog Mastermind του Yaro Starak, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω e-learning – εμείς Ελλάδα εκείνος Αυστραλία, και αρχίσαμε μαζί σιγά σιγά από το μηδέν.

Και τι θέμα θα έχει? Για τι πράγμα θέλω να γράφω? Τι θα με εκφράζει τόσο ώστε να μπορώ να γράφω για καιρό, με όρεξη? Αυτό το brainstorming κράτησε κοντά δυο μήνες. Σκέψεις, έρευνα στο Internet, γράψιμο και σβήσιμο σε χαρτιά, γράψιμο και σβήσιμο άρθρων μου στο word. Ποιο είναι το πάθος μου? Όλες οι σκέψεις μου γύριζαν γύρω από το να στείλω την αισιοδοξία μου και τις θετικές μου σκέψεις προς τα έξω, να παρακινήσω εκείνους που θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους αλλά δεν ξέρουν από πού να αρχίσουν, και να γράφω και δυο λόγια για την οικογένεια, που το είχα και φρέσκο στη ζωή μου, και είχε αρχίσει ήδη να αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ever.

Η γνωριμία μου με τον Leo Babauta και το blog του, zenhabits.net, ήταν αυτό που σφράγισε την έναρξη του zenhabits.gr. Αυτός ο άνθρωπος έγραφε ήδη για όλα εκείνα που θα μπορούσα να μιλάω στον κόσμο με τις ώρες, αλλά και για όλα εκείνα που ήθελα να φτιάξω η ίδια στη ζωή μου και δεν ήξερα πώς. Με συμπληρώνει τέλεια! Ο Leo είναι η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης για μένα – το έχω ξαναπεί.

Αυτό τον ένα χρόνο έχω αλλάξει πολλά, και συνεχίζω να αλλάζω σιγά σιγά ότι δε μου κάνει όπως είναι. Η σημαντικότερη αλλαγή της χρονιάς? Αδιαμφισβήτητα, η μεγάλη φυγή από την πρωτεύουσα στη Ζάκυνθο. Σε μια όμορφη ελληνική γωνιά, πιο κοντά στη φύση, σε ρυθμούς πιο ανθρώπινους, πιο χαλαρούς. Με χρόνο και όρεξη για φρέσκιες ιδέες. Και όνειρα. Και στόχους. Και νέες συνήθειες που θα κερδίσουν πανυγηρικά τις παλιές. Αν είστε φρέσκιοι εδώ, αυτά είναι ότι πρέπει για αρχή:

Σχετικά

Η ιστορία μου

Ξεκινήστε εδώ

Μαζί με το zenhabits.gr, σήμερα γιορτάζω κι εγώ που βάζοντας το στη ζωή μου, κάθε μέρα μαθαίνω, και εμπνέομαι, όλο και πιο πολύ. Ελπίζω κι εσείς! Κι αν θέλετε να γράψετε κάτι στα σχόλια γι’ αυτό, θα το διαβάσω με χαρά! Κι αν θέλετε να πείτε στους φίλους σας για το zenhabits.gr, θα είναι επίσης μεγάλη μου χαρά!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Βούλα

 

Πάμε να μεγαλώσουμε κι άλλο την παρέα μας? Διαλέξτε ποιο σας ταιριάζει!

Γραφτείτε στο Newsletter – κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook – κελαηδήστε μαζί μας στο twitter – γραφτείτε στο RSS.

 

Δείτε επίσης: