Τρεις φορές έχει τρέξει αυτή η πρόκληση στο zenhabits ως τώρα, και δεν μπορώ να μην ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι μπήκαν στη διαδικασία να σκεφτούν και να γράψουν εδώ το στόχο που θα κυνηγούσαν το συγκεκριμένο μήνα.

Το είχα αναφέρει και στην Πρόκληση Ιουνίου, που εξηγούσα γιατί ένα μήνα τον πηδήξαμε: η δυσκολία είναι να κάνουμε follow up μεταξύ μας, και εννοώ μεταξύ εκείνων μόνο που θέλουν πραγματικά να ασχοληθούν με το στόχο τους. Follow up με συνεχή παρακίνηση. Είμαι σίγουρα μια από αυτούς – χρειάζομαι κι εγώ συνεχή παρακίνηση για να πετύχω τους δικούς μου στόχους. Γι’ αυτό και επιμένω να θέλω όλο αυτό να είναι διαδραστικό.

Έχω μια ιδέα για το πώς μπορεί να γίνει αυτό το follow up καλύτερα, μόνο που απαιτεί μπόλικο χρόνο για ένα διαφορετικό στήσιμο. Και μέχρι να χαλαρώσουν οι ξέφρενοι καλοκαιρινοί ρυθμοί του zanteevents.com, λέω να μην πιάσω κάτι νέο και το αφήσω στα μισά. Οι εκδηλώσεις της Ζακύνθου σε έναν οδηγό – αυτό είναι το zanteevents.com. Όταν αποφασίσετε να έρθετε στη Ζάκυνθο, θα ξέρετε πρώτοι και τα δρώμενα! Και αν έρχεται πρώτος κάποιος δικός σας στο νησί, μην αμελήσετε να του το στείλετε. Μπορεί να βρει κανείς όλων των ειδών τις εκδηλώσεις – για όλα τα γούστα όπως συνηθίζω να λέω. Δικό μας δημιούργημα σε τοπικό επίπεδο αυτή τη φορά.

Επιστρέφω στο θέμα των στόχων και της Πρόκλησης του μήνα, και λέω να το σκεφτώ από το φθινόπωρο ξανά. Κι αν εξακολουθεί η ίδια ιδέα να μου φαίνεται και τότε ενδιαφέρουσα, θα τη μάθετε κι εσείς! Ως τότε, όποιος θέλει να μου πει πώς τα πήγε στην πρόκληση του Ιουνίου, πολύ θα χαρώ να διαβάσω στα σχόλια. Για μένα ήταν επιτυχής! Ευτυχώς, γιατί στην Πρόκληση Απριλίου δεν τα ‘χα καταφέρει.

Ότι για κάποιο διάστημα δε θα τρέξουμε μαζί την πρόκληση με το στόχο του μήνα, δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να την τρέξετε εσείς. Ανατρέξτε στις προηγούμενες προκλήσεις για να πάρετε ιδέες, και αν δείτε ότι χρειάζεστε βοήθεια, πείτε μου. Αρκεί να έχετε στο μυαλό τα παρακάτω:

  • Ο στόχος σας να είναι επιτεύξιμος. Αυτό μπορεί απλά να σημαίνει να είστε συγκεκριμένοι σε αυτό που θα επιλέξετε και να μην κηνυγάτε το ακατόρθωτο.
  • Να είναι μετρήσιμος. Αν ο στόχος σας είναι μετρήσιμος, θα μπορείτε να τσεκάρετε την πρόοδο σας ενδιάμεσα, και στο τέλος να πείτε ότι πετύχατε. Ή όχι.
  • Ορίστε ένα deadline. Να βάλετε τα δυνατά σας, αλλά να ξέρετε και για πόσο διάστημα. Για πόσο καιρό θα είναι αυτός ο στόχος σας προτεραιότητα. Καλό είναι το deadline να μην είναι μετά από ένα χρόνο. Αν ο στόχος σας είναι μεγάλος, και προϋποθέτει να γίνουν διάφορες ενέργειες, τότε σπάστε τον σε μικρότερους υπο-στόχους, και κηνυγήστε έναν, με ένα deadline κάπως σύντομο. Για να μη χάσετε και το ενδιαφέρον σας στο μεταξύ.

Τώρα, στα σχόλια μπορείτε να μου γράψετε πώς πήγε ο στόχος του Ιουνίου, ή και κάτι για το zanteevents.com ή και ότι άλλο, όπως πάντα, καλοδεχούμενο.

 

Δείτε επίσης: