Όχι, δεν ξέχασα ότι είχαμε βάλει κάποιους στόχους στην Πρόκληση του Απριλίου. Που παρεμπιπτόντως να πω πως ενθουσιάστηκα με την προσέλευση σας και τα ωραία πράγματα που μου γράψατε μαζί με τους στόχους που θέσατε. Το πιο δύσκολο στη διαδικασία είναι να σας μαζέψω όλους μαζί, εσάς που πραγματικά θέλετε να κυνηγήσετε ένα συγκεκριμένο στόχο, και να κάνουμε follow up, με βασικό συστατικό: την παρακίνηση!

Υπήρχουν κάποιες ιδέες στο μυαλό μου για το πώς μπορώ να το οργανώσω καλύτερα, ώστε να μένουμε εστιασμένοι στο στόχο που βάζουμε ο καθένας μας εδώ. Προτίμησα λοιπόν να αφήσω το Μάιο να περάσει, χωρίς να σας προκαλέσω καν, για να ξεκινήσουμε από αυτό το μήνα κάπως διαφορετικά. Θέλω όμως λίγο χρόνο παραπάνω να το επεξεργαστώ, και θα σας έχω νέα όταν είμαι έτοιμη.

 

Πώς πήγατε με το στόχο του Απριλίου?

Πολύ θα ‘θελα να συγχαρώ όσους πετύχατε το στόχο του Απριλίου, και να διαβάσω δυο λόγια στα σχόλια αν έχετε να μας πείτε και κάτι παραπάνω. Χρειαζόμαστε παρακίνηση και οι υπόλοιποι.

Ο δικός μου στόχος, δεν επετεύχθη. Μπορώ βέβαια να καταλάβω τους λόγους, πράγμα πολύ βασικό για να επανέλθω δριμύτερη και να τους πατήσω κάτω την επόμενη φορά. Περισσότερο απ’ όλα έφταιξε ότι ήμουν εκτός σπιτιού σχεδόν ολόκληρο τον Απρίλιο. Μυαλό και πρόγραμμα, σε αποδιοργάνωση.

 

Πρόκληση Ιουνίου

Ωσότου καταλήξω πώς θα μένουμε καλύτερα updated για τους στόχους που θέτουμε μαζί εδώ στο zenhabits, ας βάλουμε το στόχο του Ιουνίου!

Ο δικός μου στόχος για τον μήνα Ιούνιο είναι: Να μοιράζω τις πιο σημαντικές δουλειές της εβδομάδας μου μέσα σε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα, και κάθε μέρα να προχωρώ κάποια πράγματα, λίγα και καλά, χωρίς να αγχώνομαι για το πότε θα γίνουν τα υπόλοιπα (αφού κι εκείνα θα έχουν σημειωθεί και θα έρθει η ώρα τους – όλα μαζί δε γίνονται, εκ των πραγμάτων). Σκοπός είναι να βλέπω τη δουλειά να προχωρά, χωρίς άγχος, χωρίς τρελό τρέξιμο, αλλά και να τη βλέπω να τελειώνει σχετικά νωρίς μέσα στη μέρα μου, ώστε μετά ξένοιαστη να κάνω οτιδήποτε άλλο θέλω.

Εξακολουθώ να εφαρμόζω τα ΠΣΠ στην κάθε μέρα μου (σας το προτείνω!), και αυτό που προσπαθώ τώρα να καταφέρω είναι αφενός να ξεμπερδεύω μια καλή ώρα με τις 2-3 σημαντικότερες δουλειές της μέρας μου, και αφετέρου να μην ξανασχολούμαι μετά με τη δουλειά.

Η δουλειά δεν τελειώνει ποτέ! Το έμαθα πολύ καλά όλα τα χρόνια που ήμουν στο γραφείο, και ακόμα το βρίσκω μπροστά μου καθημερινά, που πολλές φορές παρασύρομαι και δουλεύω μέχρι αργά, επειδή ακριβώς η δουλειά… δεν τελειώνει. Είναι ωραίο να υπάρχει ένα σημείο που να λες τέλος η δουλειά για σήμερα (να έχεις τελειώσει τα Πιο Σημαντικά Πράγματα της μέρας σου) και να μπορείς να κάνεις οτιδήποτε άλλο θέλεις, χωρίς τύψεις που δεν ασχολείσαι κι άλλο με τη δουλειά.

Τώρα λοιπόν που ξεκινώ κι ένα καινούριο project εδώ στο νησί, είναι η σωστή στιγμή να οργανώσω παλιά και καινούρια, και να δουλεύω έξυπνα! Όχι ατέλειωτα.

 

Είστε μαζί μου στην Πρόκληση Ιουνίου?

Σκεφτείτε τι θα θέλατε εσείς να πετύχετε και βάλτε το στόχο για το μήνα αυτό (κάτι επιτεύξιμο παρακαλώ). Αν έχετε στερέψει από ιδέες, ρίξτε μια ματιά στα σχόλια της Πρόκλησης Μαρτίου και της Πρόκλησης Απριλίου, και είμαι σίγουρη ότι θα σας έρθει η έμπνευση μεμιάς.

Γράψτε μου το στόχο σας στα σχόλια, και βάλτε τα δυνατά σας! Κι εσείς, κι εγώ.

Βούλα Σούφη – follow me on facebook.

 

Δείτε επίσης: