Τον προηγούμενο μήνα τρέξαμε την Πρόκληση Μαρτίου – σας προκάλεσα να ορίσετε ένα στόχο που θέλετε να πετύχετε μέσα στο Μάρτιο και να έρθετε να τον φωνάξετε εδώ στο zenhabits, για να αρχίσουμε να κινητοποιούμαστε και οι υπόλοιποι. Ευχαριστώ πολύ όσους ανταποκριθήκατε. Μου αρέσει που σας αρέσουν οι προκλήσεις!

Αυτό το μήνα θα τρέξουμε την Πρόκληση του Απριλίου, και μπορείτε να πάρετε μέρος, είτε ήσασταν μέσα στην προηγούμενη είτε όχι. Όρεξη θέλω να έχετε για να τρέξει ο καθένας αυτό που θα αποφασίσει, και να παρακινήσουμε όποιον από τους υπόλοιπους το χρειαστεί – όλα τα άλλα τα βρίσκουμε.

Γιατί να το κάνετε? Για να θυμίσετε στον εαυτό σας να κυνηγήσει κάτι που θέλει. Να αναλάβει δράση. Γιατί όπως έχουμε ξαναπεί, αν δεν κάνουμε κάτι για τους στόχους μας, τότε είναι απλά ευχές!

Αν είστε πρώτη φορά εδώ, συνιστώ να ρίξετε καταρχάς μια ματιά στην Πρόκληση Μαρτίου παραπάνω, για να πάρετε την πρώτη γεύση. Εκεί θα βρείτε παραδείγματα και επιπλέον tips που θα σας βοηθήσουν στο πώς & τι να επιλέξετε.

 

Για να πάρετε μέρος στην Πρόκληση του Απριλίου

  1. Βάλτε στόχο να πετύχετε κάτι που θέλετε, ή
  2. Βάλτε στόχο να υιοθετήσετε μια νέα συνήθεια – κάτι που θα τρέχετε κάθε μέρα για τις επόμενες 30 μέρες.

Διαλέξτε ένα από τα δυο, γράψτε στα σχόλια ποιος είναι ο στόχος σας για τον Απρίλη, και επικεντρωθείτε σε αυτό για το υπόλοιπο του μήνα.

Κοιτάξτε μόνο να είναι κάτι επιτεύξιμο και μετρήσιμο, για να μπορείτε να πείτε τέλος του μήνα ότι πετύχατε!

Ο δικός μου στόχος για τον Απρίλιο είναι: να αφιερώνω 10 λεπτά κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ για σωστό βούρτσισμα δοντιών, καθαρισμό & ενυδάτωση προσώπου, για τις επόμενες 30 ημέρες.

Επιλέγω να χτίσω μια συνήθεια λοιπόν αυτό το μήνα, τρέχοντας την καθημερινά για όλο τον Απρίλη. Είναι μια νέα συνήθεια που με πηγαίνει ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο μου να φροντίζω περισσότερο τον εαυτό μου. Κοίταξα εντωμεταξύ να επιλέξω κάτι που θα μπορώ να τρέξω καθημερινά ακόμα κι αν είμαι εκτός σπιτιού τις μέρες του Πάσχα – καλό είναι να το λάβετε κι εσείς υπόψη.

Μπορείτε να βάλετε στόχο το πιο απλό και καθημερινό πράγμα όπως είναι το βούρτσισμα των δοντιών ή το συμμάζεμα του σπιτιού, μέχρι κάτι πολύ μεγαλύτερο όπως το να αρχίσετε μια καθημερινή άσκηση (τρέξιμο, ποδήλατο, γρήγορο περπάτημα) ή να φροντίσετε λίγο παραπάνω την ψυχική σας ηρεμία ή οτιδήποτε πραγματικά. Απλά προσδιορίστε το, γράψτε το στα σχόλια παρακάτω, και ξεκινήστε!

 

Πρόκληση Μαρτίου: απολογισμός

Καταρχάς να σας πω με μεγάλη μου χαρά ότι ο δικός μου στόχος για το Μάρτιο επετεύχθη! Ο στόχος μου ήταν να ασχολούμαι μισή ώρα τη μέρα, κάθε μέρα, για να ξεκαθαρίσω τη γκαρνταρόμπα και των τριών μας στο σπίτι. Η γκαρνταρόμπα ξεκαθαρίστηκε, οι ντουλάπες και τα συρτάρια ανέπνευσαν και πάλι, και τα περιττά για μας, αλλά απαραίτητα για άλλους, δόθηκαν ήδη για δωρεά. Πεταχτείτε λίγο στα σχόλια της Πρόκλησης Μαρτίου όσοι συμμετείχατε, και γράψτε πώς τα πήγατε με το δικό σας στόχο!

Ακόμα κι αυτοί που δεν έπαιξαν, χαίρομαι που μπήκαν στη διαδικασία λίγο να σκεφτούν τι θέλουν να κυνηγήσουν. Κι ας μην έχουν βρει ακόμα τρόπο να το εκφράσουν. Ελπίζω κάποιους από αυτούς να τους δω ‘μέσα’ αυτό το μήνα.

Προσωπικά, όσο τρέχαμε την πρόκληση του προηγούμενου μήνα, ένιωθα ότι δεν θέλω να απογοητεύσω τους ανθρώπους που περίμεναν να δουν αν θα καταφέρω το στόχο μου, και αυτό με παρακινούσε να ασχοληθώ καθημερινά το μισάωρο που είχα υποσχεθεί, ακόμα κι όταν λίγο βαριόμουν. Με εσάς συνέβη το ίδιο?

Και μιας και λειτουργούμε ακόμα καλύτερα όταν υπάρχουν γνωστοί και φίλοι στην παρέα, καλέστε τους ‘δικούς σας’ και προτρέψτε τους να κυνηγήσουν το δικό τους στόχο μαζί σας.

 

Ελάτε μαζί μου σε αυτή την πρόκληση! Ποιος είναι ο στόχος σας για τον Απρίλιο?

Σας περιμένω στα σχόλια!

 

Δείτε επίσης: