Ανέφερα κάτι γι’ αυτό συνοπτικά στην πρωινή μου ρουτίνα, αλλά σκέφτηκα να εξηγήσω λίγο περισσότερο τι γίνεται με τα Πιο Σημαντικά Πράγματα (ΠΣΠ). Δεν πρόκειται για δική μου ιδέα, – την χρησιμοποιώ όμως σε καθημερινή βάση και αυτό με έχει βοηθήσει τρομερά.

Είναι πολύ απλό: το δικό σου ΠΣΠ είναι η αποστολή που πρέπει ή θέλεις πιο πολύ να φέρεις εις πέρας μέσα στην ημέρα. Στην δική μου περίπτωση, το έχω αλλάξει λίγο: έχω τρία Πιο Σημαντικά Πράγματα, δηλαδή τρία πράγματα που πρέπει να φέρω εις πέρας σήμερα. Αν αναρωτιέσαι αν κάνω περισσότερα πράγματα από αυτά τα τρία… φυσικά! Αλλά η ουσία είναι ότι ανεξάρτητα από τι άλλο θα κάνω σήμερα, θέλω να σιγουρευτώ ότι θα γίνουν αυτά τα τρία πράγματα. Έτσι, το Πιο Σημαντικό Πράγμα είναι το πρώτο πράγμα που κάνω κάθε μέρα, αμέσως μετά από ένα ποτήρι νερό που θα πιω για να ξυπνήσω.

Και αυτό είναι το κλειδί για τα Πιο Σημαντικά Πράγματα για μένα: τουλάχιστον ένα από τα ΠΣΠ πρέπει να έχει σχέση με έναν από τους στόχους μου. Ενώ τα άλλα δύο μπορεί να είναι πράγματα της δουλειάς (και συνήθως είναι), το ένα πρέπει να είναι η επόμενη κίνηση για να φτάσω στον στόχο μου. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζω ότι κάνω κάτι για να προχωρήσω τους στόχους μου εκείνη την ημέρα.

Και αυτό κάνει τη διαφορά! Κάθε μέρα που περνάει, έχω κάνει κάτι για να γίνουν τα όνειρά μου πραγματικότητα. Αυτό χτίζεται στην πρωινή μου ρουτίνα: τότε ορίζω ποια θα είναι η επόμενη ενέργεια για να πετύχω έναν από τους στόχους μου. Κι έτσι προχωράει κάθε μέρα, αυτόματα.

Άλλο ένα κλειδί: κάνε τα Πιο Σημαντικά Πράγματα πριν από οτιδήποτε άλλο το πρωί, είτε στο σπίτι είτε όταν φτάνεις στη δουλειά. Αν τα αναβάλλεις για αργότερα, θα είσαι απασχολημένος και δεν θα έχεις χρόνο να ασχοληθείς με αυτά. Βγάλτα από τη μέση, και η υπόλοιπη μέρα θα κυλήσει μια χαρά!

Είναι τόσο μικρό αυτό που πρέπει να εφαρμόσεις, και ακόμη του πλέκω το εγκώμιο σαν να είναι μεγάλη αποκάλυψη. Αλλά είναι. Κάποιες φορές τα μικρά πράγματα κάνουν την μεγάλη διαφορά. Συνιστώ ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσεις!

 

Δείτε επίσης: