Πότε ήταν η τελευταία φορά που είπες στην οικογένειά σου και τους κοντινούς σου φίλους ότι τους αγαπάς? Όποια κι αν είναι η απάντησή σου, κάντο σήμερα. Πρόσφατα ο παππούς μου μπήκε στο νοσοκομείο για προβλήματα με την καρδιά του, λίγες μέρες μετά τα 80ά γενέθλιά του. Στο παρελθόν είχε κάνει επέμβαση στην καρδιά του, και αυτή τη φορά, όπως και στο παρελθόν, τα κατάφερε. Αλλά οποιαδήποτε μέρα θα μπορούσε να είναι εκείνη η μέρα, που θα ήταν πλέον αργά να του πω πόσο πολλά σήμαινε για μένα όλα αυτά τα χρόνια.

Μην αφήσεις να έρθει αυτή η μέρα για τους αγαπημένους σου χωρίς να τους πεις τι σημαίνουν για σένα.

Ξέρω ότι για πολλούς από εμάς, το να εκφράσουμε αυτού του είδους τα συναισθήματα δεν είναι εύκολο. Για μένα ισχύει, αλλά προσπαθώ να ξεπεράσω αυτό το φραγμό. Αν είναι πολύ δύσκολο και για σένα, προτείνω απλά να περνάς λίγο χρόνο με την οικογένεια ή τους πολύτιμους φίλους σου. Μίλα τους. Άκουσέ τους. Κατάλαβέ τους.

Απλά περνώντας λίγο χρόνο με κάποιον δείχνει ότι νοιάζεσαι, δείχνει ότι είναι αρκετά σημαντικός ώστε να έχεις επιλέξει – ανάμεσα σε τόσα πράγματα που έχεις να κάνεις σύμφωνα με το βαρύ σου πρόγραμμα – να βρεις χρόνο γι’ αυτόν. Και αν προχωρήσεις πέρα απ’ αυτό, και πραγματικά συνδεθείς μαζί του μέσα από μια ωραία συζήτηση, αυτό λέει ακόμη περισσότερα. Πολλές φορές είναι οι πράξεις μας, όχι απλά τα λόγια μας, που πραγματικά λένε αυτό που αισθάνονται οι καρδιές μας.

Το να συνδεθείς με τους ανθρώπους που αγαπάς θα σου φέρει πραγματική ευτυχία. Όσο περισσότερο το κάνεις, τόσο πιο ευτυχισμένος θα είσαι.

Μιας και είμαι περιβόητος στο να φτιάχνω λίστες, κι επειδή πολλοί άνθρωποι είναι ιδιαίτερα απασχολημένοι και μπορεί να χρειάζονται βοήθεια με αυτό, παρακάτω είναι κάποιες συμβουλές:

  • Έχεις πέντε λεπτά? Στείλε ένα email. Δεν παίρνει πολύ να στείλεις ένα email σε κάποιον που νοιάζεσαι, ρωτώντας τον πώς είναι, και να του ευχηθείς να έχει μια καλή μέρα. Και αυτή η μικρή χειρονομία μπορεί να πάει πιο μακριά, ειδικά αν συνεχίσεις που και που να στέλνεις κανένα email.
  • Έχεις δέκα λεπτά? Πάρτον τηλέφωνο. Ένα τηλεφώνημα είναι ένας εύκολος τρόπος να συνδεθείς με κάποιον. Είναι μία συζήτηση, χωρίς να χρειάζεται να ταξιδέψεις. Τι εφεύρεση!  🙂
  • Έχεις τριάντα λεπτά? Μπορεί να μην έχεις την ευκαιρία να το κάνεις αυτό κάθε μέρα, αλλά τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, αφιέρωσε 30 λεπτά να περάσεις από κάποιον που αγαπάς (κάνε ένα τηλέφωνο πρώτα, για να μην τον πετύχεις με τα εσώρουχα) και απλά επισκέψου τον. Θα είναι από τα καλύτερα 30λεπτα που θα περάσεις αυτή την εβδομάδα.
  • Έχεις λίγες ώρες? Φάτε μαζί ένα μεσημέρι ή πηγαίντε κάπου με ένα αγαπημένο σου πρόσωπο. Ποιος από εμάς δεν έχει λίγες ελεύθερες ώρες κάθε μήνα? Σαββατοκύριακα, ή απογεύματα, δεν μπορεί να μην υπάρχει κάποια ώρα που περνάς μπροστά στην τηλεόραση ή σερφάροντας άσκοπα στο Internet. Πάρε ένα μεγάλο μέρος αυτού του χρόνου, και αφιέρωσέ το σε ένα φίλο ή την οικογένεια σου. (Αν πραγματικά δεν έχεις αυτό το χρόνο, δες το Επεξεργάσου τη ζωή σου, Μέρος πρώτο: Υποχρεώσεις).
  • Πραγματικά επικεντρώσου σε εκείνον. Μην περνάς απλά το χρόνο σου με κάποιον ενώ ουσιαστικά σκέφτεσαι τη δουλειά σου, ή το blog σου, ή τις διάφορες δουλειές που πρέπει να τρέξεις να κάνεις. Δώσε προσοχή σε αυτό τον άνθρωπο. Άκου. Μείνε σε αυτή τη στιγμή. Είναι μία στιγμή που δε θα πάρεις ποτέ πίσω, γι’ αυτό ξόδεψέ την σοφά.
  • Δώσε ένταση σε αυτή τη στιγμή. Πείτε τίποτα αστείο, κάντε κάτι διασκεδαστικό και αυθόρμητο. Περάστε πραγματικά καλά!

 

Δείτε επίσης: