Θα το κάνω να συμβείΚάθε αρχή μιας νέας χρονιάς μας πιάνει να θέλουμε να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Φέτος αισθάνομαι ότι καλύτερα να σταματήσω να ασχολούμαι τόσο με λιγότερο σημαντικά πράγματα, γιατί αναλώνομαι. Θέλω να εστιάσω ακόμα περισσότερο σε αυτά που θα πάνε τις ιδέες και τους στόχους μου ένα βήμα μπροστά.

Ναι, θα με ακούσετε πολύ να μιλώ για ιδέες – είναι το συστατικό της επιτυχίας για φέτος, αν όχι για κάθε χρονιά.

Πέρυσι τελικά πολύς από τον χρόνο μου αναλώθηκε στο να σκέφτομαι ανθρώπους και καταστάσεις που μου έφεραν λίγο τα πάνω κάτω κάποια στιγμή. Παθήματα μαθήματα. Κι επειδή δε βοηθάει σε τίποτα κάποια πράγματα να τα γυρίζεις στη σκέψη σου, κάνε ένα μικρό ξεκαθάρισμα στην αρχή του χρόνου, βάλε αυτά που σε ενοχλούν στην άκρη, για να νιώσεις ότι ξεκινάς με φρεσκάδα και όρεξη. Πάμε λοιπόν! Με φρεσκάδα και όρεξη.

Κάνοντας μια ανασκόπηση της προηγούμενης χρονιάς, θέτω τους στόχους μου ξανά. Θέλω να ξυπνάω και να κοιμάμαι με ένα ευχαριστώ, που είμαστε καλά και κάνουμε πράγματα που μας αρέσουν. Και μετά να λέω κάτι σαν ένα μάντρα – κάτι που θα με βοηθάει να συγκεντρώνομαι στο σκοπό μου, γιατί δεν ξέρω αν το έχετε προσέξει… αλλά, ξεχνιόμαστε!

Το μάντρα λέω να είναι κάπως έτσι: Είμαι υγιής, χαρούμενη, και δυνατή. Σήμερα θα δουλέψω για τους στόχους μου, θα είμαι παραγωγική. Κάθε μέρα είμαι καλή με τους αγαπημένους μου.

Ότι πρέπει για τώρα.

Ελπίζω μόνο να το θυμάμαι. Τελευταία σκέφτομαι να πάρω κάποιο μαντζούνι για τη μνήμη. Αν τυγχάνει να είστε σχετικοί με το αντικείμενο, οι προτάσεις σας είναι περισσότερο από ευπρόσδεκτες. Ως τότε, απλά θα το γράψω σε ένα χαρτί, και θα το κολλήσω στο ψυγείο ή κάπου που να το βλέπω first thing in the morning.

Φτιάξτε το δικό σας μάντρα κι αφήστε το να σας υπενθυμίζει κάτι από αυτά τα πιο ουσιαστικά που τείνουμε να ξεχνάμε.

Καλή χρονιά εύχομαι, με υγεία και όνειρα! – why not?

 

Δείτε επίσης:

  • Το Αρχείο, και ψάξτε τις κατηγορίες που σας ενδιαφέρουν για τώρα