Σήμερα ξεκινώ μία νέα συνήθεια: την πρωινή μου ρουτίνα (για να είμαι ειλικρινής, την ξεκίνησα πριν λίγες ημέρες). Όλο αυτό το μήνα θα εστιάσω στην πρωινή μου ρουτίνα και στο πως θα την κάνω καθημερινή συνήθεια.

Στην πραγματικότητα έχω προσπαθήσει κάποιες διαφορετικές εκδόσεις της καθημερινής μου ρουτίνας μέσα στον τελευταίο χρόνο, και τις έχω ευχαριστηθεί όλες πολύ. Απλά δεν έχω κολλήσει με κάποια από αυτές για έναν ολόκληρο μήνα ή περισσότερο, και αυτός είναι ο στόχος μου αυτό το μήνα.

Μου αρέσει να έχω μία πρωινή ρουτίνα, γιατί πέρα από το ότι δίνει μια πνοή ιεροτελεστίας, σκοπού, και γαλήνης στη μέρα μου, διασφαλίζω επίσης ότι κάνω συγκεκριμένα πράγματα κάθε πρωί, που βοηθούν να πετύχω τους στόχους μου. Ξεχωρίζω τον πρωινό χρόνο σαν χρόνο ησυχίας και γαλήνης – χρόνο για να κάνω μικρά βήματα κάθε μέρα προς τους στόχους μου.

Αυτή είναι η πρωινή μου ρουτίνα, για αυτή την περίοδο (αντικείμενο προς επανεξέταση για αργότερα):

Πρωινή ρουτίνα

  1. Ξυπνάω στις 04:30 πμ.
  2. Πίνω νερό.
  3. Ορίζω τα 3 Πιο Σημαντικά Πράγματα της ημέρας.
  4. Φτιάχνω τα γεύματα των παιδιών και το δικό μου για το μεσημέρι.
  5. Τρώω πρωινό, και διαβάζω.
  6. Προπονούμαι (τρέξιμο, ποδήλατο, κολύμπι, ενδυνάμωση, ή δουλειές στον κήπο) ή κάνω διαλογισμό.
  7. Κάνω ντους.
  8. Ξυπνάω τη γυναίκα μου και τα παιδιά στις 06:30 π.μ.

Μερικές εξηγήσεις: Τα Πιο Σημαντικά Πράγματα (ΠΣΠ) που ορίζω για τη μέρα μου, περιέχουν τουλάχιστον ένα πράγμα που θα με φέρει πιο κοντά στους στόχους μου, και πιθανότατα τα 1-2 πράγματα που ΠΡΕΠΕΙ να ολοκληρώσω στη δουλειά. Υπάρχουν κι άλλα πράγματα που κάνω κατά τη διάρκεια της μέρας, αλλά η εστίασή μου είναι στο να τελειώσω τουλάχιστον αυτά τα τρία ΠΣΠ.

Όσο για το κομμάτι της προπόνησης και του διαλογισμού, έχω ένα πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο κάνω μία άσκηση κάθε πρωί (με εξαίρεση τις Παρασκευές, που προγραμματίζω να κάνω διαλογισμό για τουλάχιστον 10-15 λεπτά). Συχνά προπονούμαι και τα απογεύματα, άρα κάποιες μέρες έχω δύο προπονήσεις – ίσως ποδήλατο το πρωί και κολύμπι το απόγευμα, για παράδειγμα. Το σώμα μου είναι στη φάση που ακόμη το συνηθίζει αυτό, άρα θα δούμε πως θα πάει.

Όσο για το ότι ξυπνάω στις 04:30 π.μ., το έχω ξεκινήσει εδώ και λίγους μήνες μόνο – πριν ξυπνούσα στις 05:00 ή στις 05:30, και πέρυσι ξυπνούσα στις 06:30. Άρα, στην πραγματικότητα έχω ξεκινήσει να σηκώνομαι νωρίς τον τελευταίο χρόνο.