Θέλεις να δείξεις στη μαμά σου ότι την αγαπάς, αλλά δεν έχεις και πολλά μετρητά?

Αφιέρωσε της ένα post στο blog σου.

Κι αν δεν έχεις δικό σου blog, γράψε της κάτι εδώ στα σχόλια, και φρόντισε να το δει. Ήδη ξέρω ότι κάποιοι αναγνώστες του zenhabits έχετε φέρει και τη μαμά σας στην παρέα, άρα κάποιες σίγουρα θα το δουν. 🙂

Αυτό το post είναι για σένα, μαμά. Αλλά και για μένα, που για δεύτερη χρονιά γιορτάζω τη μέρα αυτή.

Η μαμά μου είναι από τους πιο θετικούς, περιποιητικούς, γεναιόδωρους ανθρώπους που ξέρω. Ήταν καταπληκτική μαμά σε όλη την παιδική μου ηλικία, πάντα προσπαθούσε να βοηθήσει και τώρα είναι και καταπληκτική γιαγιά.

Χρόνια πολλά μανούλες!

 

Δε θες να πας με άδεια χέρια?

Δεν είμαι φαν των γιορτών για Βαλεντίνους και τα σχετικά, αλλά ένα πράγμα που έμαθα από μικρό παιδάκι, όταν μια χρονιά ξέχασα τη γιορτή της μητέρας, ήταν ότι η μαμά μου το έφερε βαρέως για καιρό. Αισθάνθηκε ότι την ξέχασα, πολύ το θυμάμαι. Κάθε μάνα τη μέρα αυτή, δεν είναι το δώρο που περιμένει, αλλά το ενδιαφέρον από τα παιδιά της – να της δείξουν ότι εκτιμούν την παρουσία της και όλη τη σκληρή δουλειά που έχει κάνει.

Αν ένα blog post δεν είναι του στυλ σου, παρακάτω είναι λίγες ιδέες για δώρα που θα μπορούσαν να συνοδεύσουν τις ευχές σου στη γιορτή της μητέρας:

  • Μικρά γλαστράκια μυρωδικών, που θα ομορφύνουν την κουζίνα της, θα την αρωματίσουν, αλλά και θα της δώσουν την ευκαιρία να κόβει φρέσκο ότι από αυτά χρειάζεται να προσθέσει στο φαγητό.
  • Ένα βιβλίο που ξέρεις ότι θα της αρέσει να διαβάσει. Κι αν όχι μυθιστορήματα και βιογραφίες γιατί δεν της πολύ-ταιριάζουν, διάλεξε ένα βιβλίο που θα τη βοηθήσει να βρει μια νέα ασχολία ή να συνεχίσει αυτή που ήδη αγαπά, για παράδειγμα βιβλίο κηπουρικής, συνταγών μαγειρικής, οινογνωσίας.
  • Μια ωραία φωτογραφία σου σε κορνίζα, κι αν έχει μέσα και τα εγγόνια της, ακόμα καλύτερα. Οι μαμάδες μας που δεν μεγάλωσαν στην ψηφιακή εποχή, όσο εξοικειωμένες κι αν είναι με τις ηλεκτρονικές φωτογραφίες, τη μεγάλη χαρά τους τη δίνεις με μια φρέσκια φωτογραφία σε κορνίζα που μπορούν να τη βάλουν στο σαλόνι και να σε βλέπουν να χαμογελάς.
  • Ένα σετ περιποίησης σώματος, με όμορφο άρωμα, που θα της θυμίσει πόσο ωραίο είναι να φροντίζει τον εαυτό της.

Οτιδήποτε κι αν επιλέξεις να κάνεις, με δώρο στα χέρια ή χωρίς, η δική μου συμβουλή για τη γιορτή της μητέρας είναι: φρόντισε να της δείξεις ότι τη σκέφτηκες τη μέρα αυτή, κι ότι την αγαπάς.

Το ιδανικό? Πήγαινε να την επισκεφθείς αυτή την Κυριακή, και μείνε για φαγητό στο πατρικό σου. Αν πια δε μένετε μαζί, δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά για τη μαμά σου από το να σε δει από κοντά και να σου κάνει το τραπέζι.

Για εμάς τις μικρομάνες, ελπίζω να βάλουν ένα χεράκι οι μπαμπάδες, για να έρθουν τα μικρά μας με κανένα λουλουδάκι στα χέρια, και να πάρουν όλοι τους, όχι μια αγκαλιά, αλλά πολλές!

 

Δείτε επίσης: