Έχετε κάνει μια χαρά τα σχέδια σας για τη Μέρα Οικογένειας, να βγείτε έξω όλοι μαζί, να παίξετε, κι έρχεται μια δυνατή βροχή και σας τα χαλάει! Ξέρετε, από αυτές τις βροχές που δεν μπορείς καλά καλά να δεις στα 50 μέτρα. Πόσο μάλλον να οδηγήσεις. Τι απογοήτευση! Δεν μπορείτε τελικά να παίξετε έξω. Ή μήπως μπορείτε?

Θυμήθηκα τις μέρες της δικής μου παιδικής ηλικίας, όταν έβρεχε, που φόραγα τις γαλότσες μου, έβγαινα έξω και έπαιζα στα ποταμάκια που έφτιαχνε η βροχή. Ήταν από τις αγαπημένες μου μέρες.

Συνειδητοποίησα ότι η βροχή δεν είναι λόγος να χαλάσει τη Μέρα της Οικογένειας. Παρακάτω είναι κάποιες συμβουλές για πράγματα που μπορείτε να κάνετε μέσα κι έξω με τα παιδιά σας όταν βρέχει:

 

Παίζοντας έξω

 • Χορέψτε στη βροχή. Αυτό έχει πολύ πλάκα. Απλά πηγαίντε έξω, και αρχίστε να χορεύετε. Ανοίξτε τα στόματά σας και γευθείτε τη βροχή. Τραγουδήστε και φωνάξτε. Παίξτε την περιβόητη σκηνή της ταινίας Singin’ in the rain. Χαρείτε το! Είναι πολύ διασκεδαστικό.
 • Πηδήξτε μέσα στις λιμνούλες με τα λασπόνερα. Με γαλότσες, ή και ξυπόλητοι, αν θέλετε να ζήσετε ακόμα πιο έντονα αυτή την εμπειρία. Απλά πηδήξτε όσο πιο δυνατά μπορείτε, και αφήστε τα λασπόνερα να πεταχτούν παντού! Έξτρα πόντοι αν καταφέρετε να πιτσιλίσετε τα παιδιά σας.
 • Φτιάξτε μικρές βάρκες και αφήστε τις να επιπλέουν στο νερό. Τα ποταμάκια που φτιάχνει η βροχή, είναι ότι πρέπει για τις αυτοσχέδιες βάρκες από χαρτί, και όχι μόνο. Ξυλάκια, κομμάτια από χαρτόνι, τα φύλλα των δέντρων, ή οτιδήποτε πραγματικά. Αφήστε τα να επιπλεύσουν, παίξτε μαζί τους, επινοήστε ιστορίες.
 • Φτιάξτε λασπόπιτες. Συνηθίζαμε να το κάνουμε αυτό όταν ήμασταν παιδιά. Πιάστε λίγη λάσπη, βάλτε τη μέσα σε οποιοδήποτε δοχείο, και παριστάνετε ότι είναι φαγητό. Εμείς παριστάναμε ότι ήμασταν σπίτι και σερβίραμε τα πιάτα ο ένας στον άλλο. Το παιχνίδι με τη λάσπη είναι γλοιώδες, αλλά διασκεδαστικό. Βγάζει μια ανεμελιά.
 • Πλύντε το αυτοκίνητο. Η καλύτερη ώρα, και η πιο διασκεδαστική, για να πλύνετε το αυτοκίνητο. Είναι ήδη βρεγμένο! Απλά πάρτε σαπούνι και λίγα παλιά πανάκια, και έχετε μια τέλεια δραστηριότητα για όλη την οικογένεια. Συν ότι γίνεστε παραγωγικοί.
 • Κάτι για την κυρία του σπιτιού. Μπαμπάδες: όταν τα παιδιά δεν κοιτάζουν, αρπάξτε τη γυναίκα σας και φιλήστε τη μέσα στη βροχή. Γευθείτε τη βροχή. Πιστέψτε με, είναι πολύ ρομαντικό αυτό το φιλί στη βροχή, και θα το λατρέψει κι εκείνη. Υπέροχη αίσθηση, υπέροχη κίνηση.

 

Παίζοντας μέσα

 • Χουχουλιάστε και δείτε dvd. Όταν βρέχει, είναι μια πολύ καλή ώρα να περάσετε ποιοτικό χρόνο όλοι μαζί οικογενειακώς, μέσα στο σπίτι. Νοικιάστε ή κατεβάστε μια ταινία που θα αρέσει σε όλους, φτιάξτε ποπ κορν, πάρτε κουβέρτες και χουχουλιάστε όλοι μαζί. Μια υπέροχη μέρα με την οικογένεια.
 • Χουχουλιάστε και διαβάστε. Αν έχετε κολλήσει μέσα στο σπίτι, αξιοποιήστε το! Διαβάστε με τα παιδιά σας. Χωθείτε κάτω από μια κουβέρτα και διαλέξτε ένα κλασσικό παιδικό βιβλίο. Θα προσέξατε μια τάση για χουχούλιασμα, ε? – μου αρέσει πολύ να κουρνιάζουμε έτσι όλη η οικογένεια μαζί όταν βρέχει έξω.
 • Παίξτε επιτραπέζια παιχνίδια. Αυτός είναι ένας πολύ διασκεδαστικός τρόπος να περάσετε χρόνο όλοι μαζί οικογενειακώς. Μονόπολυ, Ρισκ, Σκραμπλ, Ταμπού – οποιοδήποτε από αυτά τα παιχνίδια θα είναι τρελή διασκέδαση και για τα παιδιά σας.
 • Παίξτε μαξιλαροπόλεμο. Αρπάξτε ο καθένας από ένα μαξιλάρι και ετοιμαστείτε! Τα παιδιά το λατρεύουν! Κι όσες περισσότερες μαξιλαριές τρώνε, τόσο περισσότερο το χαίρονται.
 • Στήστε μια σκηνή από κουβέρτες. Αυτό είναι ακόμη πιο διασκεδαστικό τις βροχερές μέρες, που είναι πιο σκοτεινά απ’ ότι συνήθως. Πάρτε ένα φακό και κρυφτείτε μέσα στη σκηνή. Προσποιηθείτε ότι κατασκηνώνετε στο βροχερό δάσος.

 

Δείτε επίσης: