ΞεκίναΛαμβάνω πολλά μηνύματα με αφορμή το άρθρο του Leo “Δεν μπορείς να βρεις τη δουλειά των ονείρων σου? Δημιούργησε την!”. Άλλα στα σχόλια, άλλα σε emails, άλλα στο facebook – η αλήθεια είναι ότι δε σας προλαβαίνω! Είναι μηνύματα που μέσα σε 3-4 γραμμές, ή και αρκετές περισσότερες, περιγράφουν τι είναι αυτό που κάνετε τώρα, τι είναι αυτό που θα θέλατε να κάνετε, και σχεδόν πάντα καταλήγουν ρωτώντας με πώς στο καλό θα το κάνετε να πετύχει.

Θέλω να ξέρετε καταρχάς το εξής: κάθε φορά που λαμβάνω ένα τέτοιο μήνυμα, πεθαίνω την ίδια ώρα να σας βρω τη λύση. Κάποιες φορές δεν έχω τίποτα να προτείνω – μπορεί να μην είμαι γνώστρια του αντικειμένου σας. Άλλες μπορεί η λύση να μου έρθει εύκολα, ιδίως αν μπορώ να πιαστώ από κάτι ιδιαίτερο που μου γράψατε. Άλλες πάλι σπάω το κεφάλι μου να βρω κάτι νέο και πρωτότυπο, και άλλες βάζω και τον άντρα μου στο παιχνίδι. Ψάχνουμε μαζί πώς θα μπορούσε να έρθει η επιτυχία με τα συστατικά που μας δίνετε.

Όλο αυτό το λατρεύω, αλλά δεν είναι εύκολο όταν δεν γνωρίζω πράγματα για εσάς. Μπορώ ίσως να γράψω κάτι γενικό, αλλά ξέρω ότι δεν είναι αυτό που θέλετε… Θέλετε κάποιον να σας πει βήμα βήμα πώς να ξεκινήσετε. Είναι όμως που δεν ξέρω ποιες είναι οι δυνάμεις σας. Ποιες δεξιότητες έχετε αναπτύξει ως τώρα. Πόσο πρόθυμοι είστε να βάλετε άλλα πράγματα στην άκρη για να εστιάσετε στο καινούριο σας project. Πόσο αισιόδοξα βλέπετε τα πράγματα στη ζωή σας και αν είστε ανοιχτοί στις αλλαγές. Αν είστε αναβλητικοί. Αν τα παρατάτε εύκολα, και τόσα άλλα που θα μπορούσα να γράψω. Με δυο λόγια: Δεν σας ξέρω. Και δεν μπορώ να σας μάθω μέσα από ένα email.

Σε ανθρώπους που γνωρίζω, όλο αυτό δουλεύει διαφορετικά. Η αδερφή μου και η νέα της σελίδα στο facebook, La Sousourelá, είναι ένα πολύ πρόσφατο παράδειγμα (ακολουθήστε την αν αρέσει και σ’ εσάς!). Θα μου πείτε, το να συγκεντρώσεις τις δημιουργίες σου σε μια σελίδα του facebook δεν είναι κάτι δύσκολο. Συμφωνώ. Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό για να έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις. Είναι κάποιες γνώσεις, κάποιες μέθοδοι, κάποια κόλπα που μπορούν να σε κάνουν να ξεχωρίσεις.

Αν τα ξέρω όλα? Φυσικά όχι. Αυτό που με βοηθά εξαιρετικά είναι το ανήσυχο μυαλό μου που συνεχώς ψάχνεται και προσπαθεί να συνδυάσει τις πληροφορίες που του δίνεις για να βρει την καλύτερη δυνατή λύση – για το οτιδήποτε. Με βοηθούν επίσης πολύ οι γνώσεις και εμπειρίες μου από τις προηγούμενες δουλειές μου, από τις προσωπικές σχέσεις με τους άλλους (είτε γνωστούς και φίλους, είτε πελάτες), όσα έχω μάθει και ακόμα μαθαίνω από το χώρο του blogging και του διαδικτύου γενικώς.

Τα βασικά συστατικά της επιτυχίας, κατά τη γνώμη μου, είναι μια έξυπνη ιδέα, και το κατάλληλο target group να την απευθύνεις. Αυτά τα δυό αν βρεις, είσαι σε πολύ καλό δρόμο. Τώρα, όρεξη να ‘χεις να τα δουλέψεις.

 

Hire me! – [Εκτός λειτουργίας αυτή την περίοδο]

Απευθυνόμενη σε εσάς που σκέφτεστε να βάλετε μπρος κάτι καινούριο στη ζωή σας, και θέλετε βοήθεια στο ξεκίνημα, να σας πω ότι ανοίγω μια νέα δυνατότητα μέσα από το zenhabits:

Μπορείτε να με προσλάβετε για μια εβδομάδα!

Hire meΚαι αντί να σας δώσω μια ξερή απάντηση σε ένα απλό μήνυμα, θα αφιερώσουμε λίγο χρόνο μαζί, και μέσα από τηλέφωνα, emails, skype (αυτό το βλέπουμε κατά περίπτωση) θα βάλουμε κάτω αυτά που σας απασχολούν για το νέο σας ξεκίνημα. Σκοπός είναι μέσα σε μια εβδομάδα να καταλάβουμε αν το σχέδιο σας χρειάζεται αλλαγές, και να σας βοηθήσω να οργανώσετε τα πρώτα σας βήματα. Το κόστος αυτής της μιας εβδομάδας θα είναι 30€, για να καλυφθούν έτσι κάποιες από τις δικές μου εργατοώρες – μην ξεχνάτε πως οτιδήποτε σας κρατά μακριά από την προσωπική σας ζωή και γίνεται στο πλαίσιο της δουλειάς, θα πρέπει με κάποιο τρόπο να φέρνει χρήματα στο σπίτι. Ή άλλου είδους αποτελέσματα, που θα πηγαίνουν τη δουλειά μπροστά. Καλό είναι να το έχετε κι εσείς υπόψη, ώστε να μην καταλήγετε να δουλεύετε ώρες ατελείωτες και τελικά να αισθάνεστε ότι δεν υπάρχει και λόγος. Θα τα πούμε και κατ’ ιδίαν.

Δεν είμαι επαγγελματίας σύμβουλος, αυτό το γνωρίζετε. Μια ματιά στο βιογραφικό μου μπορείτε να ρίξετε στο voulasoufi.gr (όπου βέβαια θα βρείτε τα βασικά, και όχι τις επιμέρους δεξιότητες). Θέλω όμως πολύ να σας βοηθήσω, να συνδυάσω τις ιδέες μου με τις δικές σας, και να ξεμπλοκάρουμε έτσι ότι σας κρατά στάσιμους.

Αν σας ενδιαφέρει να το δοκιμάσουμε, στείλτε μου ένα μήνυμα στην σελίδα Επικοινωνία με θέμα “Hire Voula”, και γράφοντας δυο λόγια για αυτό που σκέφτεστε να κάνετε, καθώς και ένα τηλ. επικοινωνίας. Στο τηλέφωνο ή το email σας θα έχετε και μια πρώτη απάντηση από μένα.

Πολύ πιθανόν να μην μπορώ να αναλάβω κάποιες περιπτώσεις, είτε λόγω χρόνου, είτε γιατί θα νιώθω πως δεν μπορώ να σας βοηθήσω σε ικανοποιητικό βαθμό. Ότι κι αν είναι, θα σας ενημερώσω προσωπικά.