Καλή χρονιά να έχουμε! Με υγεία και αγάπη!

ΡόδιΓιατί με την αγάπη πάμε μπροστά. Τι άλλο να ζητήσει κανείς? Θα μπορούσα να σας γράψω κατεβατά ολόκληρα με ευχές. Όμως τα υπόλοιπα τα καταφέρνετε και μόνοι σας. Κι έτσι, θα μείνω σ’ αυτά τα δυο τα βασικά, που κινούν όλα τ’ άλλα. Υγεία και αγάπη!

Οκτώ μήνες λείπω από το αγαπημένο μου zenhabits. Μα είναι να αναρωτιέται κανείς… καμιά ευκαιρία δεν υπήρξε τόσο καιρό, να κάτσω και να γράψω 2 γραμμές? Να σας εξομολογηθώ ότι δεν έχει φύγει από τη σκέψη μου ούτε μέρα! Όμως σε μια περίοδο που πρέπει να έχω δηλώσει πάνω από 10.000 φορές στον εαυτό μου και σε άλλους πως «είμαι πιεσμένη», δεν άφησα καθόλου χώρο γι’ αυτό. Καμία πόρτα ανοιχτή. Κι ας ήξερα ότι μπορεί να με γιατρέψει. Δεν το άνοιξα καν, να διαβάσω ένα αρθράκι, να θυμηθώ τον εαυτό μου που έδινε λύσεις και δεν επικεντρωνόταν στα προβλήματα. Πόσο χαζό και λάθος, κι όμως συνέβη με μεγάλη ευκολία.

Η αλήθεια είναι πως σ’ αυτούς τους οκτώ μήνες, ήρθαν διάφορα να μου ταράξουν τα νερά, να με ζορίσουν, να με εκνευρίσουν, να με απογοητεύσουν. Αναποδιές. Πράγματα με τη δουλειά, με τα οικονομικά, με τις σχέσεις μου με πολύ αγαπημένους ή και λίγο λιγότερο. Επέτρεψα σε όλα αυτά να γεμίσουν την καθημερινότητα μου με έννοιες, έννοιες, έννοιες. Να τρυπώνουν ακόμα και σ’ εκείνα τα μικρά διαστήματα που ξυπνάς μέσα στη νύχτα και περιμένεις να ξανακοιμηθείς. Κι έμεινα να λέω πως αυτή την περίοδο μάλλον απλά δοκιμάζομαι. Και ταλαιπωριέμαι. Φταίει κι αυτός ο Κρόνος ίσως πάνω από το κεφάλι μου, που στο τέλος, λένε οι ειδικοί, θα με κάνει πιο δυνατή, αφού όμως πρώτα τραβήξω των παθών μου τον τάραχο. Πραγματικότητα ή ανθυποβολή? Πολύ πιθανό και το δεύτερο.

Δεν υπόσχομαι ότι θα είμαι σύντομα πίσω, γιατί δε μου αρέσει να μην τηρώ τις υποσχέσεις μου. Ελπίζω μόνο να το καταφέρω, γιατί το zenhabits είναι και για μένα ένας πολύ καλός σύμβουλος. Συγχωρήστε με που δεν έχω απαντήσει σε πολλά μηνύματα σας, αλλά ο όγκος τους έχει αυξηθεί κατά πολύ και μου είναι δύσκολο να σας προλάβω, ειδικά όταν με τρέχουν τόσα άλλα εδώ, όπως έγινε τελευταία.

Ανατρέξτε στο Αρχείο που πάντα έχει κάτι πολύτιμο για εσάς εκεί. Ψάξτε στη σωστή κατηγορία. Ή απλά αρχίστε να διαβάζετε και αφήστε αυτό να σας οδηγήσει…

 

[ Λίγες μέρες μετά… ήρθε για μια ακόμα φορά ένα δυνατό άρθρο του Leo να μου δώσει τις απαντήσεις: “Πώς να αφεθείς στη στιγμή και να ξεχάσεις το στρες].